22 juli 2008

Besøg – og hvad deraf følger

I lørdags var jeg så heldig at få besøg af disse to. Som Dorthe havde jeg da lidt sommerfugle i maven, men vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag. Regnen stod ned i voldsomme mængder og tordenen bragede, men det betød jo ingenting.

Og så blev jeg noget så begavet. En flot buket som står endnu og lover, at i morgen bliver det sommer (ja, ja håbet er lysegrønt, for her i Himmerland er himlen dækket af tætte, grå skyer i dag).


Laila gav mig dette spændende strikkekit. Pulsvarmere med perler. Jeg har strikket Mystery Shawl med perler, men de blev sat på med en hæklenål. Her skal alle perlerne trækkes på garnet, inden strikkeriet starter. Med lidt held holder vi en uges ferie fra på lørdag og så skal pulsvarmerne da med.


Tusind tak til jer begge to.

Jeg har kun strikket et enkelt par strømper, siden Webstrik havde sit "strømpeår" i 2005? 2006? Nu er lysten dukket op igen, så jeg hev lige et par nøgler strømpegarn med i sommerhus. Jeg er da også begyndt. Garnet er noget gammelt noget fra Aldi (tror jeg) og farverne er – hm, lystige?


Men så så jeg jo Dorthes tørklæde i moskusuld. Det var nu ikke så meget dét, at jeg så det, men dét at jeg rørte ved det. Åh suk, hvor var det bare lækkert. Jeg fik moskusuld af min søster i fødselsdagsgave og ville egentligt have strikket et sjal, men kan nu godt se, at jeg vil få meget mere fornøjelse af et tørklæde. Indtil nu har det kostet mig en mindre formue i downloadede opskrifter (en farlig ting!). Jeg tror, at beslutningen er taget. Jeg er i hvert fald gået i gang, men….



Garnet skulle være turkis, men er nærmest flaskegrønt. Mere grønt end på billedet. For mig er tråden, der er bundet omkring fedet turkisfarvet, garnet er ikke. Det går nu nok. For Hunde det er lækkert at røre ved J


12 juli 2008

Jeg giver op

Jeg er alt for nem at lokke, når det gælder de der mønstre, hvor man liiige bruger sin paypal konto og få minutter efter, har man mønsteret!

Dette mønster måtte jeg bare eje og jeg er da også allerede gået i gang med at strikke. Jeg har stadig et par nøgler Handpainted Yarn, som blev indkøbt, da de første Mystery Shawls begyndte at dukke op for x antal år siden. Garnet er tyndt, meget tyndt, så jeg er nødt til at se på det, mens jeg strikker, så det er ikke TV-strikketøj.

Bomuldsblusen er færdigstrikket og første ærme er også syet sammen. Hm, måske jeg bare skulle sætte mig i stuen med min lydbog i en times tid og så få hæftet de ender!

04 juli 2008

Lidt af hvert

Der strikkes løs på bomuldssagen. Den er dels inspireret af HF's Harmony og dels af en Karen Noe model, jeg ikke lige kan huske navnet på. Karen Noe modellen har en lille slids midt for, som jeg egentligt gerne ville have haft med, men efter et par forsøg, som ikke var gode nok, har jeg droppet det.


Men hold da op, som mine hænder protesterer. Denne gang er jeg stædig, den SKAL være færdig, så jeg kæmper derudaf. Jeg er i gang med det sidste skulderstykke nu, så jeg kan øjne afslutningen i det fjerne. Det er meget lange omgange lige nu, men....

Og så lige et billede af Serafias bag:


Jeg er ret godt tilfreds. Den ser lidt underlig ud, som den ligger dér, men den er godkendt af min Fru Moder. Jeg overvejede at sy ryggen sammen med maskesting, men det der med at sy, er jo ikke liiige det bedste, jeg ved - måske på den næste. For der bliver helt sikkert en Serafia mere.

Nu vil jeg så småt få pakket kasserne til sommerhuset og så forhåbentligt nå at nyde det gode vejr i eftermiddag.

God weekend.