26 oktober 2008

Færdig

Det hæklede tørklæde er færdigt. Enderne hæftet og det er endda vasket. Havde jeg kunnet vælge fra alle hylder, var det ikke alle disse farver, der skulle have været med, men det er faktisk blevet ok - helt ok. Jo mere jeg kigger på det, jo gladere bliver jeg for det.



Farverne er slet ikke så klare i virkeligheden, men langt mere afdæmpede.

23 oktober 2008

Der hækles

Ind i mellem får jeg hækleflip, men det går som regel over, så det er da med at slå til så længe det varer. Jeg er noget spændt på farverne, for tørklædet må jo hækles af de farver, jeg har. En kort overgang var jeg tæt på at vælge den "konservative" løsning og genbruge nogle af farverne, men lidt sjov skal der da være, så jeg klør på med 5 forskellige farver.


MS4 er færdigstrikket. Nu mangler jeg "kun" at få det syet sammen med maskesting på midten. Jeg satser på at få lidt alenetid i weekend'en - alenetidene er nødvendig, for der vil højst sandsynligt blive bandet en hel del under seancen. OG jeg skal jo nok også sparke gevaldigt til mig selv for at få fundet en nål frem!

Yngstemanden har bestået teoriprøven i dag. Hvor hulen blev de godt 17 år lige af? Jeg har haft dåbsattesten fremme for at checke, at han virkelig er gammel nok til at køre bil om mindre end en måned og det er rigtigt nok!

22 oktober 2008

Hækleprøve

Hjemmekommet fra utroligt smukke Schweiz (og her taler vi virkelig om Heidi-land) så jeg på min vej rundt i blog land det smukkeste tørklæde hos Hanne og en klokke ringede ganske svagt. Da jeg så læste mere om tørklædet hos Tina, ringede klokken lidt højere og jeg endte med at finde garn og hæklenål frem. Mønsteret har jeg hæklet før (tror jeg) for rigtigt mange år siden og jeg tror, at det hed et eller andet med edderkop, men jeg er ikke sikker og kan forøvrigt heller ikke huske, hvad det var jeg hæklede.


Maskeantallet skal være deleligt med 12 + 4. Jeg lavede en prøve med 28 m.

1. rk: Hækl stangmasker startende i 3. luftmaske fra nålen.
2. rk: 2 lm (erstatter 1. stangmaske), 2 stangm, **3 lm, *spring 1 m over og hækl en dobbelt stangmaske i næste maske, gentag fra * endnu 3 gange (= 4 dobbelte stangmasker), 3 lm, spring en m over, 1 stangmaske i hver af de næste 3 masker, gentag fra ** Sidste stangm hækles i den 2. luftmaske.
3. rk: 2 lm, 2 stangm, *3 lm, 1 fastm i hver af de dobbelte stangmasker, 3 lm, 1 stangm i hver af de næste 3 masker, gentag fra *
4. rk: som 3. rk
5. rk: som 3. rk
6. rk: 2 lm, 2 stangm, ** * 1 lm, 1 dobbelt stangmaske i fastm, gentag fra * endnu 3 gange (= 4 dobbelte stangmasker) 1 lm, 1 stangm i hver af de næste 3 m, gentag fra **
7. rk: 2 lm, 2 stangm, 1 stangm i hver luftmaskebue, hver dobbelt stangmaske og hver stangmaske rækken ud.

Håber, at det er til at forstå. Hækleopskrifter er bestemt ikke min stærke side og fotoet (beklager den lidt ringe kvalitet, men det gik stærkt) skulle gerne hjælpe, men hyl hvis der er problemer :-)

Ellers blev der skam også strikket i Schweiz men mere derom senere.

06 oktober 2008

Der er ankommet

lidt af hvert her. Først og fremmest har jeg endelig fået et nyt kamera, så nu er jeg klar til at tage billeder igen!

Og så har posten været her med disse:


Jeg har ikke nået at få kigget ret meget i dem, men umiddelbart ser de alle spændende ud.

Den her kunne jeg simpelthen ikke stå for. Ind i mellem får jeg hækletrang og så er Klokkeblomst da lige i øjet. Garnet er på lager og lysten er stor, men jeg MÅ altså have noget andet gjort færdigt først!


Sidst men absolut ikke mindst kom denne fra Grønland - bare fordi. Tusind tak Dorthe. Jeg har garn og jeg har perler og lysten mangler ikke, men igen - jeg må have noget andet færdigt først. Da Dorthe var på besøg i juli, fortalte hun om Grønlandsdragten og jeg kunne have lyttet i timevis. Jeg vidste f.eks. ikke, at strikkede muffedisser/pulsvarmere var en del af dragten. Det er et kæmpe arbejde at lave en Grønlandsdragt og det ville være så trist, hvis det kunsthåndværk forsvinder.


Hm - jeg må vist have øvet mig lidt med det nye kamera. Kunne ikke lige finde ud af at undgå, at blitzen gjorde billedet uskarpt.