25 maj 2012

Det er ikke min skyld

det må være vejret, dårlig indflydelse etc. Det ville i hvert fald hjælpe gevaldigt, hvis ham her ville holde op med at tage nye lækre garnkvaliteter hjem! Gårsdagens høst (lækker uld/silke):


Og tænk sig - her sidder jeg på terrassen i godt selskab og blogger (lidt uhøfligt, men han kan tage det), mens jeg venter på, at Lars Lilholt går på scenen i min baghave (næsten). En aften i maj!

Klitter er da forøvrigt næsten færdig. Der strikkes rib på sidste ærme!

14 maj 2012

Det går langsomt nu

og det føles altså ind i mellem, som om jeg har ramt strikketøjets sorte hul. Jeg strikker og strikker og arbejdet bliver bare ikke længere! Men:



Tjah hvad skal jeg sige - kønne er billederne ikke, men dog lidt sjovere at se på end, når der kun er et enkelt. Faktisk er jeg lige ved at have nået længden nu, så mangler der "kun" lidt vendestrik og rib og så skulle den ged vist være barberet!

Nåede hverken til Gug eller Saltum denne weekend. Til gengæld tilbragte jeg godt 2 timer hos tandlægen i torsdags!

God ny uge.

07 maj 2012

Lidt mere FO

Da nu monteringsånden havde grebet mig, fik jeg faktisk også denne færdig:

IMG_0095

Hm, jeg tror, at jeg skal holde med at vise billeder. Det er altså synd for det færdige resultat. Denne er IKKE grå, men lys jeansblå og den ser rimeligt sørgelig ud, som den hænger dér. Det er den ikke! Den er i den grad i brug og et kæmpehit.

Det er nr. 2, jeg strikker. Originalen strikkede jeg i merciseret bomuld fra Karen Noe. Det var en hård omgang for mine fingre og den blev for kort. Kan faktisk ikke huske, hvor den er endt henne?!?

Da jeg strikkede den første gang, udtænkte jeg ændringer undervejs. Dem har jeg så ikke helt kunnet huske allesammen. Da jeg var gået i gang med bærestykket, kom jeg i tanke om, at jeg havde villet strikke bærestykket ud i et. Kan ikke helt se, hvad syningen på skuldrene er nødvendig for. Stabilitet? Men jeg glemte det jo, så….

Fakta
Mønster: Line fra Karen Noe
Garn: 297 gr. uld/bomuld fra Garnudsalg
Pinde: 3 og 4
Ændringer: Slået 10 m ekstra op på nederste stykke. Strikket nederste stykke ud i et.
Hit or sh*t: Stort hit. Den er allerede blevet brugt flittigt og jeg har fået flere kommentarer (positive!) til den.

05 maj 2012

Jeg nåede også

lige at få bestilt lidt hos Tante Grøn, inden besøget hos tandlægen. Det første besøg hos tandlægen er forøvrigt overstået og nu venter en seance på godt 2 timer (!) på torsdag. Jeg glæder mig stadig ikke, men er ikke stiv af skræk – endnu.

Hvad fik jeg så bestilt hos Tante Grøn? Såmænd kun dette:

IMG_0098

1 ngl. sort bomuldsgarn til bagside af grydelapper – hvis jeg skulle få et pludseligt behov for at hækle nogle flere.

Lidt inspiration – der er mere end en model, jeg godt kunne tænke mig at strikke i den bog. Døgnet har bare alt for få timer!

2 ngl. Zauberball – farverne er langt fra nøjagtige. Nå, nå kunne nogen jo så tænke, mon hun nu skal til at strikke strømper. Nej, det skal hun ikke. De skulle gerne blive til et par “Smoke Rings”. Det er gået hen og blevet mit favorit-vinter-udstyr. Jeg har masser af sjaler/tørklæder, men jeg kommer som regel op at slås med dem. De drejer skævt, den ene snip blæser over skulderen osv. De problemer er der ikke med Smoke Ring. Den sidder rigtigt godt og løber ingen steder.

Rigtig god weekend.