22 oktober 2008

Hækleprøve

Hjemmekommet fra utroligt smukke Schweiz (og her taler vi virkelig om Heidi-land) så jeg på min vej rundt i blog land det smukkeste tørklæde hos Hanne og en klokke ringede ganske svagt. Da jeg så læste mere om tørklædet hos Tina, ringede klokken lidt højere og jeg endte med at finde garn og hæklenål frem. Mønsteret har jeg hæklet før (tror jeg) for rigtigt mange år siden og jeg tror, at det hed et eller andet med edderkop, men jeg er ikke sikker og kan forøvrigt heller ikke huske, hvad det var jeg hæklede.


Maskeantallet skal være deleligt med 12 + 4. Jeg lavede en prøve med 28 m.

1. rk: Hækl stangmasker startende i 3. luftmaske fra nålen.
2. rk: 2 lm (erstatter 1. stangmaske), 2 stangm, **3 lm, *spring 1 m over og hækl en dobbelt stangmaske i næste maske, gentag fra * endnu 3 gange (= 4 dobbelte stangmasker), 3 lm, spring en m over, 1 stangmaske i hver af de næste 3 masker, gentag fra ** Sidste stangm hækles i den 2. luftmaske.
3. rk: 2 lm, 2 stangm, *3 lm, 1 fastm i hver af de dobbelte stangmasker, 3 lm, 1 stangm i hver af de næste 3 masker, gentag fra *
4. rk: som 3. rk
5. rk: som 3. rk
6. rk: 2 lm, 2 stangm, ** * 1 lm, 1 dobbelt stangmaske i fastm, gentag fra * endnu 3 gange (= 4 dobbelte stangmasker) 1 lm, 1 stangm i hver af de næste 3 m, gentag fra **
7. rk: 2 lm, 2 stangm, 1 stangm i hver luftmaskebue, hver dobbelt stangmaske og hver stangmaske rækken ud.

Håber, at det er til at forstå. Hækleopskrifter er bestemt ikke min stærke side og fotoet (beklager den lidt ringe kvalitet, men det gik stærkt) skulle gerne hjælpe, men hyl hvis der er problemer :-)

Ellers blev der skam også strikket i Schweiz men mere derom senere.

15 kommentarer:

 1. Det er jo da LIGE sådan det skal se ud :) Dvs... man hækler den på langs tørklædet???
  Så jeg skal starte med rææættig mange masker :)

  SvarSlet
 2. Nemlig - gevaldigt mange masker :-)

  SvarSlet
 3. Det skal prøves senere ;) jeg glæder mig. hvad nåltykkelse har du brugt?? Og hvor lang er dine to firkanter? Bare så jeg kan forsøge at regne en længde ud ;)

  SvarSlet
 4. Jeg skal også prøve senere :-) Jeg har brugt en 4,5 mm og prøven måler 15 cm. Jeg har noget andet garn, jeg skal bruge, så måske ændrer målene sig. Har regnet ud, at med denne prøve skal jeg starte med 316 m!!!

  SvarSlet
 5. Min mor hæklede sädan et mönster pä vores mundservietter i starten af firserne. Det kan jeg i allefald huske!

  Laila i Schweiz

  SvarSlet
 6. Hej Laila

  Der var den da! Jeg har hæklet dækkeservietter i mønsteret for 100 år og en madpakke siden! Pyhha - så behøver jeg ikke at spekulere mere over, hvor jeg kender mønsteret fra. Tak :-)

  SvarSlet
 7. Genialt du gad at lave en prøve OG skrive opskriften ned, super og tak skal du have, for den ér godt nok flot!

  Hilsner, Tineke

  SvarSlet
 8. Hej Tineke

  Jeg har ikke haft tid til at læse korrektur, men håber ikke, at der er fejl - ellers retter vi dem bare!

  SvarSlet
 9. Tusind tak - jeg så også tørklædet hos hanne og har googlet overalt efter det. Og så er du bare så sød og lave prøver lægge opskrift ud. Du skal have et knus herfra.

  SvarSlet
 10. Jamen, tusind tak :-) Jeg har stadig ikke nået at læse korrektur, men regner med, at hvis nogen opdager noget uforståeligt, så retter jeg derfra.

  SvarSlet
 11. Fantastisk arbejde med at lave opskriften.
  Dog har jeg lige en rettelse.
  Når man hækler stangmasker så skal der (normalt) vendes med 3 luftmasker.
  Er der en grund til at der vendes med 2 lm?

  SvarSlet
 12. Hej Sanne! Jeg startede med 3 lm, men syntes, at det blev for langt/højt i forhold til stangmasken. Hvis det hos dig bliver pænere med 3 lm, så ville jeg da bare gøre det ;-)

  God fornøjelse - mit bliver flittigt brugt, for jeg er stadig helt vild med det.

  SvarSlet
 13. Har lige fundet din opskrift på edderkoppen, fordi jeg søgte efter det.
  Jeg fandt nogle gamle dækkeservietter, jeg lavede som teenager. Det må snart være 40, de blev lavet. Fik lyst til at prøve mønsteret igen.
  Måske, det er det, du kan huske, du har lavet engang? -Dejligt, jeg kunne finde din opskrift. Tak!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov... der skulle stå "snart 40 år siden"😉

   Slet
  2. Hej Tina - nej, hvor sjovt og jeg tror faktisk, at du har ret. Jeg fik da lige et billede af nogle dækkeservietter i noget mørkeblåt bomuld. God fornøjelse med det :-)

   Slet