24 april 2006

Farvesøndag


En herlig (og lang) søndag blev godt brugt i Skals. Karen Noe underviste i farvning af garn og der blev virkelig gået til den.


Her er der gang i forbehandling af garnet - det viste sig så, at det var det forkerte pulver, vi havde tilsat vandet, men pyt - den blev reddet i land.

Vi var tre, der købte lyseblåt silkegarn. Én ville gerne have en vårgrøn, én rustorange. Jeg overvejede først en lilla. Det er jo nemt: blå + rød = lilla, så en rød farveblanding skulle kunne gøre det. Men jeg har altså et eller andet med rustorange og andre efterårsfarver, så jeg hoppede med på den vogn. Lad mig bare sige, at på trods af test af farven, inden alt garnet blev stoppet i, endte vi med 3 grønne farver i forskellige nuancer. Jeg lader billedet af mit garn tale for sig selv - og så er farven ikke ramt ret godt her.


Så satte jeg al forsigtighed over styr og kastede mig bare ud i det. Rigtig, rigtig sjovt. De lilla pletter på det blå/lilla garn skyldes lemfældig omgang med farve på handsker kunstnerisk frihed.


Jeg skal forsøge at tage bedre billeder, når garnet er tørt. Men alt i alt en rigtig sjov dag, der da virkelig har givet blod på tanden, så der skal helt sikkert farves mere garn. Jeg lærte da også, at så nemt er det heller ikke at ramme de farver, man har forestillet sig, men så må der jo eksperimenteres lidt.

Og så lige en opdatering af Curlicue, der nu har næsten 3 færdige felter.


2 kommentarer:

 1. Hej Mette,
  Sikkert nogle dejlig farver! Du er modige...

  Jamen, jeg tager en helt kuffert med alt min strikke ting så kan I se det hele.

  Jeg synes curlicue er ret sjovt men kan ikke forstå hvordan den kan blive til en tæppe. :0)

  SvarSlet
 2. Hej Karen!

  Jeg glæder mig til at se, hvad din kuffert gemmer :-)

  Curlicue er rigtig smart lavet - det skulle gerne ende med at blive helt rundt.

  SvarSlet