06 juli 2010

Som lovet

kommer her billede af Drops tunikaen:

IMG_0523Det blæste en hel del, da jeg tog det, så bedre blev det ikke.

Fakta:
Mønster: Drops/Garnstudio 113-7
Garn: Bumbo Mix. 50% bomuld og 50% akryl
Pind: 5 og 8
Hit or sht*?: Så absolut endnu et hit.

Den første udgave har jeg simpelthen fået så mange positive bemærkninger for, så selvom det absolut ikke er en af mine favoritdiscipliner at strikke på p 8, så er resultatet alt besværet værd.

Garnet købte jeg i vildskab en dag, jeg havde forvildet mig i Bilka efter løbetøj (det fik jeg altså også med hjem). Jeg stod med et nøgle 100% bomuld i den ene hånd og et nøgle Mix i den anden og valgte altså til sidst Mix’en.

I mine yngre dage har jeg strikket ufatteligt mange trøjer i ren akryl. Jeg kan stadig høre den knirkende lyd, når garnet skulle hen over pindene og mærke håret der stod lodret op i luften og udsendte gnister i alle retninger, når trøjen blev hevet over hovedet. Dengang var der ikke noget valg (studerende = absolut ingen penge), men selvom jeg havde haft valget, tror jeg stadig, at jeg ville have valgt at strikke i akryl, for uld var jo sådan noget kradseværk!

Nu, hvor jeg næsten er voksen, foretrækker jeg til hver en tid at strikke med naturlige materialer og allerhelst uld. Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad andre foretrækker at strikke i, så længe vi bare hver især finder det, vi selv bedst kan lide.

Og hvor var det lige, at jeg ville hen med alt det her? Nå jo – Bumbo Mix var rigtigt lækkert at strikke i. Det gled langt lettere på pindene end den rene bomuld og det foregik fuldstændigt knirkefrit. Det færdige, vaskede resultat er også langt blødere end udgave nr. 1 i ren bomuld. Nu venter jeg så spændt på at se, hvordan den er i brug.

15 kommentarer:

  1. Den ser rigtig skøn ud! Men pind 8 lyder hårdt for fingrene...

    Glæder mig til at høre, hvordan garnet opfører sig i brug. Kan forestille mig, at akrylen gøre bomulden blødere...

    Kh Karen

    SvarSlet
  2. Hvor er den smuk - en dejlig farve.
    Jeg er - bl.a. inspireret af dig - igang med Karen Noe Yothaka nr. 2. Den første blev alt for stor, men fandt heldigvis en ny ejer, så nu er jeg snart færdig med nr. 2 - en størrelse mindre - måske denne skal på min to-do-liste.

    SvarSlet
  3. Hej Karen - tak :-) P 8 bliver virkelig aldrig favorit her. Meget underligt, når man kommer ned på en p 5 til bærestykket og synes, at den er helt utroligt tynd ;-)

    SvarSlet
  4. Hej Marianne - tak :-) Ærgerligt med den første Yothaka, men det hjælper da lidt, at der var én, der fik glæde af den ;-) Jeg er meget glad for mine Yothaka'er!

    Selvom p 8 ikke er så sjove at strikke med, så går det jo stærkt, så sådan en tunika er rimeligt hurtigt af pindene, så..... ;-)

    SvarSlet
  5. Den er også flot i blåt garn :) Jeg er helt flov, jeg er slet ikke kommet rigtigt igang endnu - selvom jeg nu har fået en god strikkepind, som får maskerne til at glide :)
    Acrylgarn har aldrig været min kop the - hvis jeg tager noget acryl på min krop sveder jeg - endnu mere end når jeg får en hedetur ;) men bommix er en god blanding - det holder faconen.

    SvarSlet
  6. Hej Helle - tak :-) Du bliver glad for den, når den er færdig ;-) Godt, at du har fået en god strikkepind, det gør det noget nemmere.

    Puhha - jeg bilder mig ind, at akryl i dag ikke er, som akryl var engang! Eller det håber jeg i hvert fald :-) Har faktisk ikke brugt den endnu, så det vil vise sig, om jeg går i gang med hedeture!

    SvarSlet
  7. Hvor er den bare lækker Mette :)

    Ang. garn skal man jo strikke i det man føler sig bedst tilpas i - det er jo ikke mere smart at strikke i det ene frem for det andet.....
    Jeg kan fjernt huske mine unge dage og nogle frygtelige akryl trøjer :( Jeg tror jeg ville få røde knopper og blive kvalt hvis jeg fik ren akryl på kroppen.
    Glæder mig til at høre hvordan garnet arter sig efter vask.

    SvarSlet
  8. Helt enig mht. garn og jeg er virkelig glad for, at jeg uden problemer kan have uld på kroppen.

    Jeg er også lidt spændt på, hvordan tunikaen arter sig. Håber, at den opfører sig eksemplarisk og er helt uopslidelig ;-)

    SvarSlet
  9. I'm not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great information I was looking for this information for my mission.
    My web blog - click through the next post

    SvarSlet
  10. Hello, i believe that i noticed you visited my blog thus i got here to go back the want?

    .I'm attempting to find issues to enhance my website!I suppose its adequate to make use of some of your concepts!!
    Check out my webpage ; Poker

    SvarSlet
  11. You made some really good points there. I looked on the net for more info
    about the issue and found most people will go along with your views on this website.
    Also see my web site: natural energy boost

    SvarSlet
  12. I like the helpful info you provide in your articles.
    I'll bookmark your blog and check again here regularly. I am quite certain I will learn a lot of new stuff right here! Best of luck for the next!

    My site - registering an online business

    SvarSlet
  13. Hi, i think that i saw you visited my weblog so i came to
    “return the favor”.I'm attempting to find things to enhance my site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

    Here is my webpage: Green tea weight loss
    My page: Green tea weight loss

    SvarSlet