30 december 2015

Glædelig Jul

nåede jeg ikke at sige her, så nu skynder jeg mig da lige at få sagt et:

Godt Nytår

Hos os er der ikke mange fritimer i december måned, så vi glæder os hvert år til, at familien ankommer og julefreden sænker sig. Det lykkedes heldigvis også i år og julen forløb helt, som den plejer - og det er godt!

For første gang i rigtigt mange år har jeg ikke haft overvældende travlt med at få smidt juletræet ud. Med vandskaderne i foråret fulgte flytning af rum og det gav plads til juletræet. Tidligere år var det nærmest proppet ind, men i år fik det lov til at komme til sin ret og vi har nydt det. MEN nu er det røget ud og vi skal igen vænne os til meget mindre lys og farver i stuen.

Julegavestrik blev færdiggjort d. 24. om formiddagen. I god tid altså :-) Og så må jeg erkende, at jeg ikke når at få lavet faktabokse på alt, hvad der er strikket i 2015. Det må komme i 2016. Men jeg kan da slutte af med lidt om Freya:

Fakta:
Mønster: Freya
Garn: 316 gr. Kauni
Pinde: 4,5 mm
Ændringer: En hel del. I et panisk øjeblik troede jeg, at jeg havde smidt ændringerne ud, men det viste sig, at jeg havde været smart nok til at lave et tillæg til opskriften, som lå lige så fint på computeren
Hit or sh*t: Den skal nok blive et hit, når der lige er kommet knapper i! Og så er jeg da forresten ret begejstret for den hæklede kant. Dejlig fast kant i forhold til strik, så den bliver nu nok brugt igen.

Rigtig god aften i morgen - her glæder jeg mig mest til strik og Nytårskoncert på fredag.

18 kommentarer:

 1. Godt nytår til dig og dine. Dejligt at I nåede frem til jul, både dig og den smukke trøje :-)

  SvarSlet
 2. Også godt nytår til dig og dine. Færdig i rette tid til at nå julen... Og nyde samvær og julepynt.
  Hmmm strikkestatistik... Det er da en større opgave... Jeg tror, jeg vil starte på en liste i 2016... Bare for at se hvad det bliver til...
  Nytårskoncerten er et must! Og så bliver julen pakket ned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne - tak. Her blev julen pakket ned i dag. 1. nytårsdag står den på: Ikke lave noget som helst - andet end det, som vi har lyst til :-)

   Slet
 3. Du nåede det inden jul det er hovedsagen.
  Sikke en smuk trøje - enkel og elegant.
  Godt nytår.

  SvarSlet
 4. Godt nytår. Den trøje ser lækker ud

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej - tak. Den er noget så fin (når jeg selv skal sige det) :-)

   Slet
 5. Den ligger også på min todo liste.. Din er super flot. Rigtig godt nytår

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lykke - og så er det ren afslapning at strikke den.

   Slet
 6. Årh hvor er den smuk. Dejligt I har nydt træet, haft julero og hygget. Klart mine favoritter i juletiden. Rigtig godt nytår til dig og dine.
  Kh. Liv

  SvarSlet
 7. Det er altså en rigtig smuk trøje, den Freya, den må jeg vist se nærmere på.
  Rigtig godt Nytår

  SvarSlet
 8. Sjovt Mette - det har jeg heller ikke - altså haft travlt med at smide juletræet ud ☺ Det plejer at ryge ud den 27. men ikke i år - det røg også først ud i dag ☺ Sikken lækker trøje - fantastisk farve, ikke? ;-) Rigtig godt nytår til dig, Mette - jeg håber 2016 bliver mildt og godt med en afslappet januar som kan kompensere for den hårde december ☺

  SvarSlet
 9. Sjovt Mette - det har jeg heller ikke - altså haft travlt med at smide juletræet ud ☺ Det plejer at ryge ud den 27. men ikke i år - det røg også først ud i dag ☺ Sikken lækker trøje - fantastisk farve, ikke? ;-) Rigtig godt nytår til dig, Mette - jeg håber 2016 bliver mildt og godt med en afslappet januar som kan kompensere for den hårde december ☺

  SvarSlet
 10. He He det samme nummer har jeg lavet med et par vanter. Færdig d. 24. December og klar til at aflevere. Godt nytår til dig også.

  SvarSlet
 11. Underligt...her er træet første kommet ud i dag...jeg plejer bare at skal have det ud omk. d. 28...
  Hvir er din trøje blevet smuk - godt du fandt ændringerne ;-)

  SvarSlet
 12. Sikke en smuk trøje du har strikket
  Godt nytår

  SvarSlet
 13. Flot Freya. Super flot endda. Jeg glæder mig til at se årets strik - min fornemmelse er, at du har været flittig. Hos os har juletræet altid været fra ca 22. dec til 6. januar = helligtrekonger. Så har vi kunnet nyde juletingene julen over (det øvrige pynt kommer først op i starten af december). Men i år har juletræet stået længere end sædvanlig, så nu bliver det afmonteret i morgen. Så kan vi vist heller ikke vride mere ud af det ;o) Nu kan det nye år bare komme an. Godt nytår til dig.

  SvarSlet