06 januar 2016

Håber, at alle

er kommet godt og sikkert ind i 2016.

Hos os foregår Nytårsaften mere eller mindre, som den har gjort de sidste 15-20 år. Hm, nok nærmest mindre. Da vi startede ud, var vi 6 voksne og 8-10 børn, hvoraf kun en er pige. Så kan man jo godt forestille sig, at der var gang i raketaffyringerne - under meget kontrollerede forhold. I løbet af sådan en aften blev der fyret så meget nytårsskyts af, at det tog en stor del af 1. Nytårsdag at rydde op. Det har så heldigvis betydet, at de mange drenge faktisk var ovre trangen til at fyre nytårsskyts af, inden de blev gamle nok til at måtte drikke alkohol.

Nu er vi nede på at være 4 voksne, så det er en ganske fredelig og meget hyggelig affære. Der spises, snakkes, drikkes en anelse rødvin, spises, snakkes osv. osv.

Nytårsforsætter bruger jeg ikke rigtigt. Har dog lavet en lille aftale med mig selv, som gerne må overholdes, men bliver den det ikke, går det såmænd også nok. Min strømpeskuffe er ved at være lidt tom og når man ikke kan klare sig igennem en vinter uden de hjemmestrikkede strømper, ja så må man jo gribe til strikkepindene. Så aftalen lyder på 10 p på strømpe pr. dag. For sjov skyld tog jeg lige tid i aftes og det tager max. 20 min. at strikke dem, så mon ikke det kan lade sig gøre?!?

Og så lige endnu en gang færdigt strik fra sidste år:

Den lilla farve er ikke så krads, som på foto. Da jeg købte garnet, var jeg vild med farverne, men i dag…… Jeg bruger den hjemme, for faconen er der ikke noget i vejen med. Alle detaljer om den, er præcis de samme som her.

Nå, men det var de dersens strømper, jeg kom fra.

14 kommentarer:

 1. Godt nytår til dig og din familie. Vi havde også et stille og roligt nytår. Din poncho ser så god og varm ud

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Merete - stille og rolige nytår er ikke at kimse ad :-)

   Slet
 2. Hjemmestrikkede sokker kan ikke undværes! Basta. Jeg går altid i hjemmestrikkede sokker - når det da ikke er for varmt - så som juni-september. 10 omgange når du da sagtens.

  Hvis mine sokker har været for slidte/hullede, har jeg samlet masker op nedenfor det slidte (typisk forfoden for mig) og så strikket nyt derfra. Det sparer i hvert fald at strikke det kedelige skaft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej - nej, man kan ikke klare en vinter uden de hjemmestrikkede :-) Skal da lige tjekke og se, hvordan skafterne ser ud på de gamle.

   Slet
 3. Det var da et godt nytårsforsæt - lidt strømpeproduktion :o) Mit er, at der skal strikkes fra lager - men jeg kom alligevel til at købe lidt Garzato Fleece da jeg var til strikkecafe hos hønsestrik i aften. Men nu lægger jeg det på lager, så jeg kan overholde mit nytårsforsæt ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mona - har prøvet den der med at strikke fra lager og det gik fint, indtil året var omme, så gik jeg helt shop amok ;-)

   Slet
 4. Hvor den flot - jeg ELSKER lilla:) godt nytår. Lyder til I har haft en skøn aften:o) Godt nytår

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette - tak :-) Den er sådan set helt fin, men der er et eller andet ved farvesammensætningen, der kaster grus i mine øjne ;-)

   Slet
 5. Jeg holdt nytår på Nordby på Samsø i år, hvor man ikke må skyde af inde i byen, så det var dejligt fredeligt.

  Det var et godt nytårsforsæt. Mon ikke du kommer til at strikke lidt mere, end du skal?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva - lyder hyggeligt med Samsø :-) Der kan nok godt ryge et par ekstra pinde af ind i mellem.

   Slet
 6. Den er da superflot og farverne er skønne, ikke spor for stærke efter min mening.
  Godt nytårfortsæt. Hjemmestrikkede strømper er bare de bedste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej - satser på at overholde nytårsforsættet overholdes :-) Kan da ikke klare mig uden strømperne :-)

   Slet
 7. Det er sjovt som holdningen til farver kan ændre sig ☺ Jeg synes nu den er superflot og egnet til meget mere end hjemmebrug. Godt nytår, Mette ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene - det sker ligesom i takt med, at hårfarven ændrer sig ;-)

   Slet