19 juli 2006

Det skal ikke være nogen hemmelighed

at jeg er ret vild med mange af Hanne Falkenbergs designs, så jeg kigger jævnligt forbi hendes hjemmeside for at se, om der skulle være kommet en ny model.

Denne gang var en "gammel" model kommet i en ny farvekombination:


Og så gik der pludselig et lys op for mig. Den trøje købte jeg da vist et kit til for en hel del år siden. Gad vide, hvor garnet er - og hvorfor har jeg aldrig fået den strikket? Efter solnedgang og et godt dyk i temperaturen gik jeg på jagt i mine garngemmer og fandt:


Farverne er ikke så gode på billedet. Den lyse er lilla og den mørke er sort. Jeg bruger så godt som aldrig sort, men da jeg "fandt" Hanne Falkenberg blev jeg så vild med Pyramide, at jeg bare måtte eje den - først og fremmest pga. konstruktionen. Dengang var den ikke i mange farvekombinationer, så valget faldt på den sort/lilla. Jeg kan ikke huske, hvorfor jeg aldrig fik den strikket - men jeg vil tro, at det er pga. det sorte garn.

Under min jagt på Pyramide fandt jeg også denne:


En næsten færdig
Diva - hvorfor er jeg gået i stå med den? Tjah, det kan jeg heller ikke huske. Da jeg købte den, var den heller ikke fremme i så mange farvekombinationer, men jeg fik uden problemer byttet den sorte ud med en blå, så denne gang er det ikke farverne, der gør det. Og så blev jeg faktisk ekstra glad, da jeg modtog mit kit, for "nålen" til lukning af Diva fulgte med.

Og så fandt jeg også dette:


Det bliver mere og mere pinligt, men det er de sørgelige rester af
Jazz i farvekombination 5. Den kan jeg til gengæld godt huske, hvorfor jeg stoppede med. Jeg havde store problemer med strikkefastheden og så gik jeg fuldstændig i stå i vævestrikken. Jeg syntes, at det var så besværligt at strikke og til sidst kom min mor en dag forbi, kiggede i min strikkekurv og så for 117. gang Jazz, der ikke var sket ret meget med. Hun så mig dybt i øjnene og foreslog, at min far fik lov til at trævle den op. Og jeg måtte give hende ret - den var aldrig blevet færdig.

Desuden er jeg vældigt lun på denne:


Her vil jeg så gerne have skiftet den hvide ud med en blå - jeg har jo en del blå liggende, så jeg kunne jo investere i kittet og så gemme den hvide til en kombination med noget af mit andet Hanne Falkenberg garn - evt. sammen med den lilla til Pyramide, eller.......

Det ser nærmest ud som om, at jeg aldrig har færdiggjort en af Hanne Falkenbergs modeller, men det har jeg - flere endda.

4 kommentarer:

 1. Hej Mette,

  Jeg er lettet at høre at det er ikke kun mig som har en del ufo's godt gemt væk. :0)

  SvarSlet
 2. En hurtig spørgsmål: plejer du at blokke før du monterer din trøjer? Jeg forsøger at sy Tweedie's armer til kroppen og det er svært at få en pænt afslutning. :0(

  SvarSlet
 3. Hej Mette!

  Jeg giver dig helt ret mht. HFs garnkvalitet - ikke noget at råbe hurra for! Men hun er fantastisk dygtig til at lave mønstre. Geniale. Jeg overvejer faktisk også at gemme garnet og så prøve f.eks. Hifa i stedet, men....

  Kh
  Mette

  SvarSlet
 4. Hej!

  Karen, jeg har lige været omkring din blog og lagt en besked.

  Mette, det lyder lækkert med alpakka - hvad hedder den alpakka du strikker af?

  Kh
  Mette

  SvarSlet