20 april 2007

Jeg tabte!

Jeg har virkelig forsøgt at kæmpe imod, men jeg tabte kampen og er nu gået i gang med bølgetæppet, som kan ses mange steder i blogland i øjeblikket. Jeg er ikke den store hækler, men jeg har da hæklet lidt med (lange) mellemrum. Tæppet bliver mildt sagt farverigt og der er endnu ikke nogen i familien, der er faldet i svime over det!


Dette er kun begyndelsen. Jeg hækler i ren uld og kan allerede nu mærke, at tæppet bliver godt varmt. Garnet har ligget på lageret i mange år efterhånden, indkøbt i vildskab fordi ??? Det står lidt hen i det uvisse.

Alle farverne er ikke med endnu. Jeg ville gerne have brugt en stribegenerator, men efter meget omhyggelige vejninger har det vist sig, at jeg er nødt til at hækle lige meget med alle farverne for at have garn nok, så jeg har ikke det store valg.

Der bliver dog også strikket på Birch tørklædet. Det er et rigtigt hyggeligt strikketøj og garnet er så lækkert, så lækkert. Lige nu er tørklædet ca. 50 cm langt, så der er et stykke vej endnu.


10 kommentarer:

 1. Hvor sjovt - vi er i gang med de samme to projekter lige nu - omend farverne er lidt forskellige og så er mit Birch kun små 40 cm ;-)

  SvarSlet
 2. Ja ;-) Jeg er ret vild med farverne i dine tæpper, men jeg er tvunget af mit lager. Og det ærgrer mig grusomt, at jeg ikke tør være lidt mere fri i farve- og rækkevalg, men jeg er bange for at løbe tør for garn, så...

  Og så kontrolmålte jeg lige mit tørklæde i aftes og det viste sig, at det faktisk måler 77 cm!

  SvarSlet
 3. Hej Mette,
  Birch ser flot ud. Hvad er garnet?
  Mvh,
  Karen

  SvarSlet
 4. Hej Karen!

  Garnet er hedder Nikolaj og er fra Hanne Thorsen. Det er en silke/mohair/alpaca/uld blanding og noget så lækkert.

  Jeg vandt det hos Frida og jeg har aldrig set det før.

  KH
  Mette

  SvarSlet
 5. Det er da skønne farver!

  SvarSlet
 6. Kære Mette
  Det smarte ved stribegeneratoren er ellers netop at man kan indtaste procenterne for de enkelt farver og så kommer den med et forslag, der overholder det.
  Jeg lavede en bluse med striber til en lille pige for et par år siden, hvor jeg kun havde en smule af den ene farve og en del mere af en anden og rigtig meget af den sidste. Den blev rigtig fin.
  Ens rækker er også fine, hver ting til sin tid :-D
  Og det ser rigtig lækkert ud.
  Kram

  SvarSlet
 7. Hej Trine!

  For hunde da også - det havde jeg overset. Jeg fik et overvejende rødt tæppe ud af mine anstrengelser og så kiggede jeg ikke nærmere.

  Jeg har 24 rk. nu, men jeg må altså lige omkring stribegeneratoren igen alligvel.

  Tak for det.

  Hilsen
  Mette

  SvarSlet
 8. Hej!

  Tak. Farverne er sådan set fine, men der er mange af dem ;-)

  Hilsen
  Mette

  SvarSlet
 9. Velkommen i bølge-tæppe-klubben ! Vi er godt nok mange, der er igang med sådan et tæppe lige nu.

  Hvis du vil variere striberne i dit tæppe, kan du jo skifte mellem at hækle en og to rækker med hver farve - de behøver ikke være lige brede.

  God fornøjelse !

  Kh Dorte

  SvarSlet
 10. Hej Dorthe!

  Ja for Søren - det skulle jeg have gjort. Jeg er i gang med 2. farveforløb, men det kan vel nåes endnu. Hm...

  Lige nu ligger det stille. Der har været for varmt til at sidde med alt det uld i skødet ;-)

  Hilsen
  Mette

  SvarSlet