12 august 2009

Inspiration

For rigtigt mange år siden købte jeg Hanne Falkenbergs kit Pyramide i farven Blueberry/Black. Jeg tror, at Pyramide var ganske ny dengang, for den kunne ikke fåes i ret mange farver.

For endnu flere år siden blev jeg farvetestet og selvom jeg ikke har fulgt det slavisk, så har jeg faktisk ikke ejet sort tøj siden da. Noget af en forandring da jeg nærmest kun gik i sort tøj inden farvetesten.

Pga. det med det sorte fik jeg aldrig strikket Pyramide, men den har været oppe at vende flere gange. Nu så jeg så Dorthes Pyramide og så gik jagten på garnet i gang.

IMG_0128 Det blå/lilla er det originale garn. Det råhvide er BCs Shetlandsuld.

Se nu var jeg jo blevet optændt af en hellig ild og kastede mig over pinde og garn.

IMG_0130Og som altid, når jeg strikker HF, hyggede jeg mig gevaldigt. MEN jeg havde glemt/valgt at glemme, at BCs uvaskede Shetlanduld er frygteligt hårdt. Efter få pinde føles det som at strikke med pigtråd. Jeg tog plaster på, men sent i aftes blev jeg enig med mig selv om, at det jo gerne skulle være en fornøjelse at strikke, så pinden blev hevet ud og garnet vundet op:

IMG_0132 Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke nød at trække den pind ud. Der skal slåes mange – rigtigt mange – masker op, når man starter og så sjovt er det heller ikke. Efter en omgang uldvask i maskinen og tørring i haven, ser garnet til gengæld sådan ud:

IMG_0133 Langt mere blødt at røre ved og meget mere elastisk. Nu skal jeg så “bare” lige have slået maskerne op igen!

12 kommentarer:

 1. Godt du vaskede det, det skal nemlig være en fornøjelse at strikke. Jeg glæder mig til at se den vokse i disse farver, flot!

  SvarSlet
 2. Hej Tineke. Det er helt fantastisk, hvad en omgang vask gør. Blødt som supersoft bliver Shetlandsulden aldrig, men det er ok, når det er vasket ;-)

  SvarSlet
 3. God beslutning! Processen skal også være en fornøjelse...og så slemt er det jo heller ikke at vaske garnet.
  Jeg vasker altid garn med olie i før jeg strikker.
  :-) Britt

  SvarSlet
 4. Hej Britt! Engang gjorde det mig ikke noget at strikke med det uvaskede garn, men i dag - det er jo så stift og uelastisk, at det ikke er sjovt!

  SÅ for eftertiden vasker jeg også og du har helt ret - så slemt er det heller ikke at vaske det ;-)

  SvarSlet
 5. Man skal blot lige huske pä hvor slemt det er at strikke i uvasket garn og sä vasker man gerne.
  jeg ahr lige pillet endnu en portion ud af vaskemaskinen. det er absolut besværet værd.

  SvarSlet
 6. Hej Laila! Nemlig og bare at se forskellen på det vaskede og det uvaskede garn, kan da gøre én helt blød om hjertet ;-) Utroligt så stor forskellen er!

  SvarSlet
 7. Vaske garn???? Jeg er ikke så erfaren udi at strikke.... men hvordan gør man???? Jeg kunne da frygte, at hvis jeg puttede ustrikket garn i mskinen og vaskede, så ville jeg få en uldklump ud....

  SvarSlet
 8. Nøøj, hvor jeg glæder mig til at se din udgave af pyramide. (jeg er ved at strikke een af rester. Den bliver vist sjov at se på. Lige så sjov at strikke, måske?)Men jeg glæder mig til at se din

  SvarSlet
 9. Hej Inge. Jeg vinder garnet op i fed og binder bomuldstråd løst om 4 steder. Så stopper jeg det i en vaskepose og i maskinen på ULDvask. Jeg checker altid lige en 7-10 gange, at maskinen står på ULDvask ;-) Så hænger jeg garnet til tørre over/rundt om en bøjle.

  De første gange jeg gjorde det, sad jeg nærmest foran maskinen med krydsede fingre og tænkte som dig, at det ville ende i en stor klump, som ikke ville være til at vinde op, men det har det ikke gjort.

  SvarSlet
 10. Hej Dorthe! Jeg har været inde og kigge på din Pyramide nr. 2 og er spændt på at se den færdig.

  Da jeg nu havde fået hevet alle maskerne af pindene, målte jeg den og den bliver lidt kort. Hvis jeg havde haft mere garn, ville jeg have slået flere masker op, men jeg tror ikke, at der er garn nok til det :-( Pyt, den bliver sikkert lækker alligevel ;-)

  SvarSlet
 11. Kunne du måske gøre den lidt smallere og øge maskeantallet i højde og så have garn nok?? Det er ca det, jeg har gjort med min reste-udgave

  SvarSlet
 12. Jeg har slået 20 m ekstra op til højden og så krydser jeg fingre. Er ret sikker på, at jeg sparer lidt garn på ærmerne, for de skal ikke være ret lange ;-)

  SvarSlet