18 februar 2011

Det er da ufatteligt,

at jeg efter at have strikket i flere år, end jeg har lyst til at tænke på, stadig kan vælge at vende det døve øre til den indre stemme, der fortæller mig, at der er noget galt!

Sidste weekend kastede jeg mig ud i Løgblomst af Annette D. Den har jeg gerne villet strikke lige siden, jeg så den til et foredrag i efteråret. Der blev fundet Supersoft frem OG der blev lavet strikkeprøve, som godt nok var helt i hegnet ikke ramte lige i plet, men jeg slog da op og gik i gang alligevel.

Hold da op hvor jeg hyggede mig. Tyndt garn på tynde pinde – herligt. Efter et stykke tid begyndte min indre stemme godt nok at advare om, at det nok ikke blev helt godt. Sludder, tænkte jeg, det er da bare fordi, at garnet er uvasket og dermed også noget “dødt” i det. Det skal da nok blive godt alligevel.

IMG_0595

I aftes, da jeg var nået til ærmegabet, måtte jeg så erkende, at det nok havde været rigtigt smart at vaske garnet, INDEN jeg gik i gang. Det strikkede var nærmest som en slasket karklud og helt uformeligt.

Altså trævlede jeg det hele op og forsøger nu at sunde mig så meget, at jeg kan få garnet vasket og så prøve igen – men jeg hyggede mig da gevaldigt med det sidste weekend!

9 kommentarer:

 1. Du får da bare endnu mere glæde af garnet, når du bruger det to gange

  SvarSlet
 2. Rigtig surt show - op på pinden igen ;o)

  SvarSlet
 3. Åh nej hvor surt!! God fornøjelse anden gang... Har aldrig hørt om at man vasker garnet inden man strikker. Hvorfor gør mand det??

  SvarSlet
 4. Hej Fru Kahr - ja, mon ikke :-(

  Hej Laila - det siger min far også, men altså.....

  Hej Jane - forsøger stadig at komme mig. Har noget noget Duo på lageret, så måske der kommer en strikkeprøve (ikke at det hjælper ret meget!) i det i stedet for.

  Hej Kirsten - jeg forsøger ;-)

  SvarSlet
 5. Hej Camilla - rigtigt surt!

  Jeg køber næsten altid garn på cones. F.eks. Shetlandsuld fra BC Garn (garn.dk). Det er som regel ikke vasket, men indeholder en del olie fra spinderiet. Det gør, at garnet er ret stift og "dødt", men fint til strikkemaskine. Fantastisk at se forskellen, når det er blevet vasket.
  Når du køber garn i en "rigtig" garnbutik, er garnet vasket.

  SvarSlet
 6. :-) Synes du har skrevet noget lignende før. Må selv erkende, at jeg kan finde på at strikke meget langt, før jeg vil erkende, at det er en ommer ;-)

  SvarSlet
 7. Hej Lene - jep jeg lærer åbenbart ingenting, men det er godt at vide, at jeg ikke er den eneste ;-)

  SvarSlet