31 januar 2010

Selvpineri eller kampgejst?

Ballonkjolen er færdig – HELT færdig. Jeg trævlede de nederste firkanter op, samlende usandsynligt mange masker op og strikkede retriller. Iflg. opskriften kan man vælge at strikke retriller forneden og det foreslås, at man tager ind i siderne og midt for og bag. Fint nok – det gjorde jeg så.

Efter at have strikket 5 cm (med seriøst mange masker) kunne jeg se, at det ikke blev godt. Dybt, dybt suk og endnu en optrævling. Jeg havde stadig kampgejst tilbage, så der blev igen samlet uhyrligt mange masker op. Omhyggeligt regnede jeg ud, hvor tit og hvor mange masker der skulle tages ind og gik i gang.

Det så sådan set ret godt ud, så 14 cm senere lukkede jeg med bævende hjerte af og prøvede kjolen på. For Uglen i Hulen – det er ikke en ballon. Det er et cirkustelt!

Efter at hysteriet havde lagt sig lidt, blev jeg enig med mig selv om, at jeg da godt kunne bruge den herhjemme på en “gæstefri” søndag. Efter at have sovet på det nogle nætter, er jeg helt sikker på, at den ikke går! Jeg får simpelthen nervøse trækninger og hjerteflimren, bare jeg kigger på den. Den ryger til min mor og så ender den nok som en del af en dejlig hjemmestrikket plaid, for jeg kan altså hverken tåle garnet eller farven mere :-)

Nu skulle man så tro, at jeg havde lært noget, ikke? Nix – onsdag meget, meget, meget sent kunne man se fruen her stå på hovedet i garnlageret og hive det første det bedste shetlandsuld fra BC Garn ud af skabet. Vinde det op i vildskab, smide det i vaskemaskinen og hænge det til tørre. Nu ser noget af det sådan ud:

IMG_0253

Nu er planen så at følge opskriften slavisk, strikke den første firkant og så checke størrelse på cirkusteltet (inden det ryger til optrævling). Jeg gider ikke engang lave strikkeprøve – det må briste eller bære!

6 kommentarer:

 1. Det er da ganske imponerende, at du stadig holder ved - men jeg har nu også den indstilling til de projekter, der kikser, at jeg bliver ved til de lykkes. Måske bare ikke lige med det samme :-)

  Gælder dog ikke for T-shirt i Himalaya Silk ;-)

  SvarSlet
 2. Hvor er du dog tålmodig. Jeg havde givet op for LÆNGE siden. God søndag.

  SvarSlet
 3. Hold da op.... du aspirerer jo til en OL medalje i tålmodighed og stædighed.
  Jeg havde kylet skidtet i brændeovnen og glædet mig over varmen.... og opskriften var helt sikkert røget samme vej ;o)

  SvarSlet
 4. Hej Lene, Eva og Tris - jeg ville normalt ikke blive ved og ved, men det kan ikke PASSE, at jeg ikke kan få den rigtig! Jeg har slet ikke tålmodigheden til at strikke om og om og den har skam også været på vej i brændeovnen flere gange ;-) Det her er sidste chance - tror jeg nok ;-)

  SvarSlet
 5. Sikke en ballade :) - og sikke en stædighed :)

  SvarSlet
 6. Hej Clemme/Trine - og det bliver ved. Den nye udgave ser lidt lille ud, men jeg fortsætter!!!

  SvarSlet