21 maj 2007

Rygrad som en vingummibamse

Ja, det må jeg nok indrømme, at jeg har. Knap havde jeg besluttet at få Munken og mohairstolaen færdige, før jeg gik i panik over adskillige dage i sommerhus uden valgmuligheder,så...

Jeg dykkede ned i lageret og fandt Kauni multifarvet samt en opskrift fra Garnstudio. Trøjen forelskede jeg mig allerede i, da den kom som forslag til Drops bladet. Så snart den kom på nettet, blev der gemt en kopi her hos mig. Den har været fremme med mellemrum, men så har der lige været noget andet, der skulle laves færdigt. Man starter med rigtigt mange masker og 1. p måtte jeg strikke et par gange, inden det lykkedes mig at få rigtigt gang i mønsteret, men nu kører det:

Munken blev dog strikket færdig først, så lidt rygrad er der tilbage. Jeg har ikke strikket den med hætte, men med krave a la Japansk Rib. Jeg går dog og overvejer, om kraven skal være en smule større, lidt anderledes eller bare er fin, som den er.


Og da panikken nu var i gang inden sommerhusturen, smed jeg også lige lidt strømpegarn i kassen. Strømperne er til min svoger - hans julegave 2006, så det er vel på tide at få dem strikket. Det er det første par strømper, jeg går i gang med, siden Webstriks strømpeår 2005!Og så strikkede jeg faktisk også på stolaen. 3 masker frem OG 3 masker tilbage!

17 kommentarer:

 1. Jeg har også strikket Munken uden hætte - og kraven skal faktisk være lidt stor. Ellers bliver det sådan en underlig halv-krave. Min er i hvert fald for lille :-(
  Og hvad sku' der så lige være i vejen med at strikke på en 2-3 (4-5-6) forskellige ting på een gang? Du er jo hard-core strikker :-)
  kh
  Marianne S

  SvarSlet
 2. Hvilken Garnstudiomodel er det præcist - godt ser det i hvert fald ud!

  KH Vivian

  SvarSlet
 3. Hej Marianne!

  Godt jeg ikke har rykket garnet over - jeg giver den lige et par ekstra omgange ;-)

  Problemet med for mange igangværende ting er, at familien har lidt svært ved at vise forståelse for, at det halve af stuen er fyldt med garn ;-)

  Kh
  Mette

  SvarSlet
 4. Hej Vivian!

  Jeg havde lidt travlt i morges, så jeg kunne ikke nå at finde hverken billede eller opskriftsnr. Opskriften er nr. 100-29.

  Kh
  Mette

  SvarSlet
 5. Hej Mette og Svit
  Jeg har også Munken på pindene, og har netop også tænk den uden hætte, så det var fint at se den her Mette. Jo, tror måske det er en god idé med lidt større krave, for at den skal blive på plads :-)

  SvarSlet
 6. Hej Inge

  Jeg tror også, at jeg giver den et par omgange mere - nu skal jeg så lige overveje, om jeg skal tage lidt ud på den!

  Kh
  Mette

  SvarSlet
 7. Flot munk du der har lavet dig.

  Det ser spændende ud det nye på pinden med Kauni. Der kommer så flot farveskift i det garn.

  SvarSlet
 8. Hej Githa

  Tak for det. Jeg strikker og strikker for at se, hvordan Kauni'en ændrer sig ;-)

  Hilsen
  Mette

  SvarSlet
 9. Smukke ting du har fået fremstillet..glæder mig til at se det hele færdigt..knuser

  SvarSlet
 10. Tak for det Tina - ahem, jeg glæder mig også til at se det hele færdigt ;-)

  Kh
  Mette

  SvarSlet
 11. Hej Mette
  Dejlige ting du laver, er selv også ret vild med Kauni garnet. Har det gul/grønne, der venter på den rigtige model. Jeg har også det lækreste uld i syrenfarvet, og har tænkt det skulle blive til Birch tørklædet, men ved du hvor jeg kan få opskriften?
  Mvh Jette

  SvarSlet
 12. Hej Jette!

  Tak for det.

  Jeg har selv lavet min opskrift på Birch tørklædet, så den må du gerne få. Jeg tror, at jeg har fundet din mailadresse, så den kommer lidt senere.

  Mvh
  Mette

  SvarSlet
 13. munken blev jättefin, jag är nyfiken på den tröjan som du ska sticka nu, nåja det kommer väl bild senare

  SvarSlet
 14. Hej Mette.

  Ka' man ikke få lov til at se Munken på???? Jeg synes det er nogen fede farver du har lavet den i.... både den brune og den blå.
  Når jeg engang får tyndet ud i min WIP kurv (og når MS3 er overstået) vil jeg modificere Munken til at kunne passe min ældste søn :o)

  By the way: har din søster osse en blog? Hvis hun laver bare ½ så fine ting som dig, så vil det være værd at følge med :o)

  SvarSlet
 15. Hej Tris

  Jeg skal nok få taget et billede af Munken med model i, men jeg har ikke gidet at vaske den OG få den i facon endnu, men det kommer ;-) Jeg går også stadig og overvejer, om kraven skal være længere.

  Den burde være forholdsvis nem at regne om til din søn. Hvor gammel er han?

  Nej, min søster har ingen blog, men hun strikker rigtigt fine ting ;-)

  SvarSlet
 16. Hej Mette,

  Ældste-manden er 10 år, men en lang, tynd én af slagsen ;o)

  Du skulle tage og lokke søsteren din til at starte en blog... fortæl hende hvor hyggeligt det er, og hvor mange dejlige mennesker man "møder" :o)

  /Tris

  SvarSlet
 17. Hej Tris,

  Der er jo en opskrift i Strik a la Carte. Den er str. 10-12 (medium dame) - måske den passer?

  Jeg tror ikke, at hun gider bruge tiden på det, meeeen måske skal hun bare have ideen serveret rigtigt tit :-)

  SvarSlet