11 marts 2010

Der sker

stadig ikke meget her. Jeg gav mig i kast med en Windmill Bag i merciseret bomuld fra Aldi. Det eneste (næsten), der stod i hovedet på mig, var: “Ingen montering, ingen montering, ingen m…..” med det resultat, at jeg brugte rigtigt lang tid på at finde en nogenlunde pæn måde at strikke den sammen på undervejs.

IMG_0273Og det er simpelthen bare så grimt, at den nu er smidt i skammekrogen. Det allermest latterlige er, at det kun ville have taget få minutter at hækle den sammen, når den var færdig-strikket. Så kan hun lære det, kan hun!

Nå, men nu var jeg jo tændt på en strikket taske og jeg kom i tanke om Vivian Høxbros dominotasker. Faktisk har jeg flere opskrifter på dominotasker af Vivian Høxbro. Jeg startede med at lede efter Interweave Knits blade, for jeg kunne huske, at der var opskrift(er) i dem. Ingen held. Så slog det mig, at jeg da vist havde købt hendes seneste bog og der da vist var en opskrift deri.

Starten gik igen og jeg for rundt og ledte på alle mulige og umulige steder. Her ville det have været rigtigt godt at have taget Ajax med, for der ville da være blevet gjort rent “som en hvid tornado” på de mærkeligste steder, hvis jeg havde husket Ajax’en. Efter megen søgen fandt jeg endelig bogen. Til gengæld var det – efter sidste lageroptælling – ingen sag at finde garnet!

IMG_0276Nu strikkes der så dominofirkanter til den store guldmedalje og jeg HAR husket at strikkehæfte enderne!

4 kommentarer:

 1. Det er jo derfor, vi har så stort et garnlager - tænk, hvis vi også skulle lede hele huset igennem efter garn - nej, dét holder ikke :-)

  Jeg forsøger at sætte mig ind i, hvordan det er at have sådan en modstand mod montering - er det fordi du synes, det er svært? kedeligt? eller? Jeg betragter det, som en del af jobbet og monterer ofte lidt efter lidt undervejs. F.eks. syr jeg altid ryg og forstykker sammen og hæfter tråde, inden jeg laver ærmerne - når det er gjort får jeg virkelig blod på tanden :-)

  Jeg skal også i gang med domino-strikning - det bliver nok nogle tæpper af alle mine tynde uldrester - din taske skal nok blive rigtig lækker i de flotte blå farver :-) Måske skulle du give den Windmill bag en chance, når du er kommet dig lidt, den er sej :-)

  SvarSlet
 2. Hej Lene - jeg fatter heller ikke selv modstanden mod montering. Måske hænger det sammen med min strenge håndarbejdslærerinde i folkeskolen. Jeg kunne ikke fordrage håndarbejdstimerne (syntes det var frygteligt kedeligt) og mine forældre fik da også at vide, at jeg aldrig ville komme til at lave håndarbejde ;-)

  Jeg ville virkelig ønske, at jeg havde det som dig mht montering og jeg prøver virkelig at overbevise mig selv om, at det er hyggeligt, men det virker ikke rigtigt!

  Jeg er klar til sidste omgang på dominotasken. Den ene firkant tager simpelthen bare den næste! Og jeg er enig - Windmill Bag'en er sej!

  SvarSlet
 3. Hej Mette. Jeg er jo vild med dominostrikning, og er stadig efter de to sjaler jeg har gjort færdige, klar til at lave endnu mere. Et tæppe som strikkeheksen taler om, er faktisk ikke nogen dårlig ide :)

  Montering er bare noget der skal gøres, men jeg forstår dig godt. Derfor har jeg lært mig selv at strikke alle tråde med, når det kan lade sig gøre.. også i dominoerne. Det er altså vildt praktisk og tidsbesparende.

  Kh Henriette

  SvarSlet
 4. Hej Henriette. Man bliver da også helt afhængig af det dominostrikning og det går jo hurtigt, fordi man hele tiden lige skal have næste firkant med.

  Strikkehæftning er rigtigt smart og jeg bruger det også, hvor jeg kan (og husker det!)

  SvarSlet