18 september 2010

Andre behov

Forrige weekend var mellemste hjemme på afslapning efter flytning til Århus og RUS-uge og man må sige, at der er sket ting og sager. Sent lørdag aften spørger barnet pludseligt, om jeg ikke kunne strikke eller hækle (og hun kender endda forskellen!) “noget” hun kan sætte sine krus og glas på, så de ikke står direkte på hendes bord?!? Den bekymring har hun godt nok aldrig haft, mens hun boede her ;-)

Hvad gør man så? Mor stod selvfølgelig klar, da Brugsen (som heldigvis havde søndagsåbent) slog dørene op. Drønede ind og fik indkøbt bomuldsgarn i lilla og sort.

Den halve nat var gået med at lede efter et passende mønster på Internettet. Jeg har aldrig prøvet at hækle efter hverken engelske eller amerikanske opskrifter, men kunne svagt huske, at der var et eller andet med, at betegnelserne ikke betyder det samme på de to sprog – dybt suk! Jeg ved, at Garnstudio har en fin side med oversættelser til strikkere og kiggede lige for en sikkerheds skyld, om de skulle have det samme for hæklere.

Det havde de! Rigtig god service og hold da op, hvor det hjalp. Her kommer lige billede af resultatet:

IMG_0547

Indtil videre er der fabrikeret 2 lilla og 2 sorte. De er allerede afleverede, men jeg vil tro, at flakonen er ca. 8-9 cm i diameter. Den er hæklet med nål nr. 3, så den er ganske fin i det.

7 kommentarer:

 1. Det er et rigtig fint mønster. Sød gave-ide!
  Håber, din datter falder godt til her i Århus. Jeg kan forstå hun har været heldig at få tag over hovedet. Det er der vist mange af de nye studerende, der stadig mangler.

  SvarSlet
 2. Hvor er det en sød idé! Den tror jeg, at jeg vil tillade mig at "stjæle".
  Jeg er ny fast læser af din flotte blog, og det er nogle fantastiske ting du har lavet.
  Du er velkoemmen til at kigge forbi min blog... ;o)
  Mvh karen

  SvarSlet
 3. Fin lille sag ;)
  nej, der sker noget når de får deres eget, eller det er deres egne penge de skal til at handel for ;O

  Yt.

  SvarSlet
 4. Flot mønster og en fin ting som værtinde gave.
  Ja det er ikke så'en når ens poder bliver voksne! :o)

  SvarSlet
 5. Hej Eva - tak. Det var IKKE nemt at finde et sted at bo i Århus. Vi endte i Viby, men bussen kan hun tage dør-til-dør og hun bor billigt så indtil videre bliver det sådan :-)

  Velkommen Karen - stjæl du bare ;-)

  Hej Yt - ja for Søren. Det flyver med beskeder om, hvor man billigst handler madvarer ;-) Pludselig kan barnet både billigste pris på mælk og rugbrød! Nye tider.

  Hej Lise - rigtig god ide med værtinde gave. Og hold da op hvor de poder bliver hurtigt voksne!!!

  SvarSlet
 6. de er søde.. og nu ved jeg hvad jeg engang skal bruge mine bomuldsrester til

  SvarSlet
 7. Hej Dorthe - de er hyggelige og hurtige at lave og bliver flittigt brugt, så jeg skal da også have produceret nogle flere :-)

  SvarSlet