10 august 2015

En nat i sidste uge

kom jeg endnu senere i seng, end jeg plejer. Jeg var faldet over Portuguese Knitting på YouTube. Så i nattens mulm og mørke blev jeg simpelthen nødt til at fremstille sådan én:

Strikkemåden, hvor garnet løber enten gennem en dims som min, der sættes fast på skulderen eller simpelthen rundt om halsen, kan godt se lidt indviklet ud, men ret og vrang er hurtigt lært. Det, der kræver øvelse, er at få en ensartet spænding i garnet. Men uha, hvor er det sjovt at øve sig!

Min hjemmelavede anordning fungerede fint, men jeg var ikke helt vild med det træk, der blev i stoffet, hvor nålen var sat fast i min T-shirt. Men her er Google jo heldigvis en ven, så efter en hurtig søgning fandt jeg tilbehør til gardiner. Ydermere er jeg så heldig, at vi her i byen har en gardinforretning (som forøvrigt også sælger garn).

Fredag smuttede jeg så hurtigt forbi gardinbutikken. Efter en lang og sikkert noget uklar beskrivelse af, hvad jeg ledte efter, fandt vi 2 forskellige slags dimser. Uha, sagde ekspeditricen, du er godt nok heldig, for dem sælger vi så godt som aldrig. Jeg følte mig skam også heldig og de fungerer simpelthen helt perfekt.

Og kommer det så til at være favoritstrikkemetoden her? Sikkert ikke, men måske når der strikkes i bomuldsgarn, som mine hænder ikke er vilde med.

Og så er jeg lidt i tvivl om, om man skal være bekymret:

Altså hurtig lindring mod isninger i tænderne er jeg med på, men hurtig lindring mod naturligt hvide tænder?!? Der er jeg altså ikke helt så begejstret!

7 kommentarer:

 1. Hvor sjovt, Mette. Det har jeg også lige studeret, men jeg er ikke nået til at prøve det endnu, så jeg er spændt på at se det demonstreret en dag :-)

  SvarSlet
 2. Gule tænder er det nye sort!

  SvarSlet
 3. Ja føj da, hvem vil "angribes" af hvide tænder ;)) godt spottet...

  SvarSlet
 4. Ja føj da, hvem vil "angribes" af hvide tænder ;)) godt spottet...

  SvarSlet
 5. Det ser såmænd nemt ud, - men jeg kan garanteret ikke lære det. Jeg har prøvet at øve mig på at holde "rigtigt" på en hæklenål, men det er sørme svært at lære en gammel cirkushund nye kunster....

  SvarSlet
 6. Du har da rigtig været i opfinderhjørnet ;o) spændende projekt.
  Mon vi får en demonstration næste gang vi ses ? ;o)

  SvarSlet
 7. He, he - stol aldrig på de reklamer ;-) Mette - du er altså langt mere hardcore b-menneske end jeg er - men jeg tror, du hygger dig, når du har fred og ro til at sidde med lidt af hvert. Det er altid godt at kunne variere sin metode, så du må demonstrere det for os andre næste gang vi ses :-)

  SvarSlet