15 januar 2016

Nu starter

vinterens vigtigste sportsbegivenhed. EM i herrehåndbold :-) Nu skal man jo koncentrere sig, når man ser håndbold, så det her går slet ikke som TV-strik:

Altså måtte jeg finde på noget andet. Nu har der jo været en del skriverier om karklude rundt omkring, så jeg startede en hjemmestrikket op:

Mønsteret er nemt, fint og ens på begge sider - meget vigtigt! Nu er bomuldsgarn ikke lige det garn, som mine hænder er mest begejstrede for, så for 117. gang forsøger jeg mig med ikke-metal pinde. I tidens løb har jeg prøvet rigtigt mange forskellige, men er altid vendt tilbage til metalpindene, fordi garnet glider så nemt på dem.
Både min datter og svigerdatter har jeg fået vænnet til/overbevist om, at de skal bruge træ-/bambuspinde. Mest fordi, at jeg forestiller mig, at et blødt/varmt materiale som træ/bambus må være bedre for hænderne. Aner det ikke og i sidste ende, er det måske et næsten religiøst spørgsmål?
På et tidspunkt har jeg købt en Tulip bambuspind 3 mm i håbet om, at den ville være sagen. Og endelig ser det ud til, at det er lykkedes. Den er en fryd at strikke på. Ikke så spids som mine metalpinde, men til nogle garner kan det nu også være en fordel. Jamen, bliver mine metalpinde så smidt ud? Nej, det gør de ikke, men det er rart med et godt alternativ.
Rigtig god weekend.
P.S. Nu har der i efteråret været en del snak om reklameomtaler på blogs, så for en sikkerheds skyld skal jeg da lige sige, at dette er min helt egen mening om en strikkepind, der er både købt og betalt af mig :-)

18 kommentarer:

 1. hej Mette,
  jeg har i mange år haft perioder hvor jeg ikke kunne bevæge mine arme fordi jeg havde strikket for meget med metalpinde. Det problem forsvandt som dug for solen da jeg skiftede til træ/bambus. Men jeg er tilbage til mine elskede metalpinde og jeg har ikke spor problemer. Jeg tror at det er fordi de gamle pinde var massive metalpinde, der altid var iskolde og også tungere end dem vi kan købe nu. De er nemlig hule, lette og ikke spor kolde.

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Angelika - de gamle grå Prym pinde har jeg også smidt ud. Jeg får ondt i nakken, bare jeg tænker på dem ;-) Jeg er meget glad for mine Knit Picks metalpinde, men når der så kommer bomuld oveni, virker det som om, at det går nemmere på bambuspindene :-)

   Slet
 2. Vigtigste sportsbegivenhed ? det må da være Touren ;o)
  Jeg er ikke så bevidst om det med strikkepindene - men må indrømme jeg er glad for mine chiaogoo bambuspinde. Måske er det rigtig nok, at jeg ikke få så ondt i hænderne, når jeg bruger dem.
  Reklame ? Anmeldelser kan jo være både gode og dårlige, også hvis man får noget tilsendt ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mona - nej! Om vinteren er det herrehåndbold EM eller VM. Om sommeren er det Formel 1 og Le Mans :-) Der har været gevaldigt ballade vedr. reklamer på private blogs, så man skal være forsigtig :-)

   Slet
 3. Jeg ejer også et sæt med Tulip bambus pinde og de er blandt mine de bedste pinde. Jeg elsker at strikke med dem, og de er så bløde og rare at røre ved

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Merete - jeg er noget så glad for, at det endelig er lykkedes mig at finde nogle ikke-metal pinde, som jeg kan strikke på. De er nemlig dejlige at røre ved :-)

   Slet
 4. Jeg holder meget af træpindene i mit KnitPro. De er spidse og garnet glider godt. Carbonz synes jeg ikke er bedre end de almindelige metalpinde.
  Jeg købte to rundpinde i den nye serie Zing. De har ikke udskiftelige wirer. Synes overgangene kunne være bedre. Strømpepindene er jeg glad for. Men også her er jeg mest tilfreds med træpindene.
  Jeg kunne godt tænke mig at prøve Signature pindene... Men jeg kvier mig ved prisen.
  Jeg regner med at Happy 2016 skal være håndboldstrik. Ellers har jeg bomuld liggende til karklude... Jeg er bare aldrig kommet igang med dett!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne - jeg har også prøvet Carbonz. Virkede heller ikke for mig. Jeg har foræret dem væk. Zing har jeg også og synes, at de er ok til prisen. Jeg bliver så glad, når jeg kigger på den farvede strikkepind, der farer frem og tilbage :-)

   Slet
 5. Jeg er bare SÅ klar til VM, her bliver det med ensfarvede ærmer på pindene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone - det er jeg også. Måtte de nå langt :-)

   Slet
 6. Den perfekte strikkepind er nok slet ikke opfundet - jeg kommer snart med en længere anmeldelse af dem jeg har prøvet! Håndbold interesserer mig ikke - så er det godt jeg har netflix på prøve og kan se Uskyldig dømt med Mikael Persbrandt - den steg ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene - nej, det er den nok ikke. Hvis du ikke har set Den Man Elsker, så se den. Suk ;-)

   Slet
 7. Godt du har fundet noget tv-strik, som ikke kræver så meget fokus :o)(selvom jeg ikke aner hvad det er du snakker om. herhjemme kan vi ikke stave til sprot. se selv!).

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Liv - hæ, hæ. Jeg kan også kun stave til Håndbold EM og VM samt Formel 1. Derudover går det helt galt ;-)

   Slet
 8. Vi skal bare have strik til hver en lejlighed :-) god fornøjelse med kampene...ja det må ikke være for krævende strik til den slags tv,,jeg strikker og hækler også karklude indimellem - små overskuelige projekter 😜😜

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lilli - der skal være mange ting i gang. Humørstrik er vigtig :-)

   Slet
 9. De fleste metalstrikkepinde indeholder nikkel.Hvis man strikker hver dag med disse er der risiko for nikkelallergi.Det er uheldigt da der er nikkel i ganske mange ting som nøgler,metaldåser o.s.v.
  Træ- eller bambuspinde anbefales derfor.Knit pro cubics er de mest korrekte for hænderne rent fysiologisk.Jeg kan strikke i 10 timer med de cubiske træpinde uden at få ondt i fingre eller skulder.Det kan jeg ikke med de runde pinde.
  m.v.h. Brit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Brit - nikkel er da et fint argument for at forsøge at skifte til de andre. Jeg har også nogle enkelte af de firkantede Cubics, men jeg kan simpelthen ikke bruge dem. Jeg får dem vendt forkert i mine hænder, men det er jo selvfølgelig nok et spørgsmål om øvelse. De må prøves igen!

   Slet