18 oktober 2016

Der er blevet tradition,

at min svigerinde får strik i julegave. Jeg strikker ikke til hvem som helst og er blevet ret god til at sige nej. Strikketiden er jo begrænset, så den skal bruges rigtigt :-) Til gengæld tilbyder jeg altid at lære spørgeren at strikke. Den er der endnu ingen, der er hoppet på.

Men min svigerinde elsker mit hjemmestrik og bruger det flittigt. I år har hun allerede hintet til strik et par gange, så den spæde start er gået.


Det er ikke nemt at se, hvad det skal blive til og det er må nok også forblive en hemmelighed indtil jul. Jeg tror ikke, at hun kigger med her, men man ved jo aldrig.

For nogle år siden troede jeg, at jeg kunne starte en trøje op på forholdsvis tykke pinde om aftenen d. 22. december og være færdig inden, der skulle pakkes gaver op?!? Den gik ikke. I år satser jeg på at være færdig i god tid!

10 kommentarer:

 1. He he Mette - den ambition har jeg da også haft - den gik heller ikke ☺ God ide med at tilbyde folk, at de selv kan strikke - så får man dem lissom afvist på en positiv måde ;-) Det ser ud til at være strik, der kræver lys i lampen - jeg er spændt på at se, hvad det bliver til. Her står den på efterårsferie nu - så der er gang i strikkepindene ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene - glad for, at jeg ikke er den eneste ;-) Mørkebrunt garn med mønster. Ikke helt nemt for trætte øjne!

   Slet
 2. Det er altid godt at være i god ;) . Jeg er også begyndt at overveje julegavestrik - og det bliver ikke så vildt som det plejer. Men der er også mange andre projekter, der venter ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mona - ja og så er der også en chance for at nyde det undervejs :-)

   Slet
 3. He he Mette - den ambition har jeg da også haft - den gik heller ikke ☺ God ide med at tilbyde folk, at de selv kan strikke - så får man dem lissom afvist på en positiv måde ;-) Det ser ud til at være strik, der kræver lys i lampen - jeg er spændt på at se, hvad det bliver til. Her står den på efterårsferie nu - så der er gang i strikkepindene ☺

  SvarSlet
 4. Jeg fulgte med på "Itte no knussel" sidste år. En kofteKAL. Nyt hver dag 1.-24. dec. Og så havde man en færdig kofte til jul. Jeg strikkede den ikke med syntes det var et spændende projekt.
  Men at nå det fra d. 22.12.-... det er godt nok optimistisk!!
  Jeg strikker også kun til særligt udvalgte. Selv om jeg har mere tid, er det et arbejde og det skal helst værdsættes.
  God strikkefornøjelse med julestrikkeriet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne - lyder da til at være spændende med en kofteKAL. Jeg har prøvet sjaler men ikke trøjer. Jeg har prøvet at sidde og strikke hadestrik for en bekendt. Det gør jeg simpelthen ikke mere. Det skal være en glæde at sætte sig med strikketøjet!

   Slet
 5. Haha, nåede du det virkelig ikke på 2 dage, hvad laver du ellers i juledagene?
  Jeg strikker også kun til udvalgte, det tager jo trods alt mere end to dage, ikke sandt? :-)

  SvarSlet
 6. Enig - det skal være en glæde at strikke...og det bliver let en pligt når det er bestillingsarbejde...men alligevel er det skønt engang imellem at glæde med hjemmestrik, når man ved det modtages med stor glæde og bliver brugt!! Sikker på dette bliver modtaget med glæde- spændt på at se mere :-)

  SvarSlet
 7. Ja, det skal ikke være tvang at modtage håndstrikkede gaver, så det er dejligt at du nævner hun vil bruge dine gaver.

  SvarSlet