28 april 2017

Vi er så heldige,

at have hele 2 søde svigerdøtre, som vi er rigtigt glade for. Da den ene tog til Island på studietur og skrev til mig for at høre, om jeg ville strikke en trøje til hende, sagde jeg selvfølgelig ja. Jeg tænkte mig ikke helt om, for der skulle nok have været tilføjet et lille "men". Hjem kom hun med garn - pladegarn.

Mit hjerte sprang lige et lille slag over, for i min pure ungdom arbejdede jeg flere somre på Toft Camping i Øster Hurup. Dengang var det helt vilde at strikke ponchoer af pladegarn, så vi valdfartede til et gårdudsalg og købte ind. Og den tråd sprang og sprang og sprang og...... Pladegarn er jo let nok at splejse, men det er voldsomt irriterende at skulle gøre det om og om igen.

Man skal jo se sin frygt i øjnene, så i gang gik jeg:


Kroppen er færdigstrikket og jeg er i gang med første ærme. Jeg strikker magic loop, hvor jeg plejer at stramme første maske ret meget, men selv det får ikke garnet til at gå over. Faktisk er garnet kun sprunget én gang og det var fordi, at jeg smed med det!

Summasummarum - jeg hygger mig med pladegarnet. Sidder da faktisk og overvejer, om jeg måske skulle lave en til mig selv. Jeg er i hvert fald nødt til lige at lave en prøve med kun en tråd garn. Det er nok lidt mere sart, men prøves skal det da.


Bog:

Jeg fortsætter med historien om Oxen. Bog 2 endte så spændende, at bog nr. 3 ikke kunne vente. Det gør nu heller ikke noget, for det er god underholdning. Jeg får ikke hørt så meget bog i øjeblikket. Om vinteren falder jeg nemmere i "fjernsynsfælden", men når det (forhåbentligt) snart bliver rigtigt forår, så gider jeg ikke sidde inde foran TVet og så bliver der hørt meget mere lydbog.

Det er Formel 1 weekend og jeg håber, at jeg kan tage mig sammen til at få Birch syet færdig, mens jeg sidder og nyder hurtige biler. MEN jeg ved også, at jeg får startet endnu et strikketøj op i løbet af weekenden. Og det endda et strikketøj som jeg ikke havde drømt om, at jeg skulle i gang med, men som pludseligt er det eneste saligtgørende. Sådan går det ind i mellem.

Rigtig god weekend.

11 kommentarer:

 1. Kære Mette, som jeg dog er bagefter! Sidder og smiler og husker min poncho i lilla nuancer (+ lidt rosa ;-)) og så havde jeg - hold nu fast - rottehaler og andefødder på dertil - se det var hot, det kan jeg love dig ;-) Pladegarn er slet ikke så slemt og det færdige produkt er jo bare så tæske lækkert :-) De svigerdøtre skal have det, de vil ha og jeg elsker når de spørger :-) Mon ikke du har det på samme måde :-) God weekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lene - åh ja, andefødder. Dem havde jeg også :-) Og ja, de svigerdøtre skal bare forkæles. Min anden svigerdatter er meget interesseret i at strikke, hun er bare så frygteligt langt væk, så det er svært at hjælpe. God weekend :-)

   Slet
 2. Jeg er mega fan af pladegarnet , og kan fint leve med at det engang imellem springer , heldigvis let at splejse sammen igen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte - jeg er altså også bare så positivt overrasket. Husker det bare som om, at det sprang hele tiden :-) Kan også være, at jeg simpelthen strikkede strammere dengang :-)

   Slet
 3. Pladegarn er faktisk rigtig dejligt at strikke i, lige nu planlægger jeg en trøje i det. Det ser godt ud det du er igang med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lykke - til min store overraskelse nyder jeg det faktisk helt :-) Jeg er ret spændt på det færdige resultat :-)

   Slet
 4. åh ja... og islænder og træskostøvler....
  Det er bare dejligt, når man bliver spurgt om at strikke! Det er jo også en anledning til at prøve noget helt andet end det vanlige... Og det kan føre meget med sig ;-)

  SvarSlet
 5. Spændende med dit pladegarnsprojekt. Når det kunne lade sig gøre dengang i andefødderne, kan det også nu. ;o) og resultatet bliver lækkert - det ved vi :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mona - det kører faktisk rimeligt smertefrit, så inden alt for længe er jeg klar til mønsterstrik :-)

   Slet
 6. Ej, Østerhurup camping giver helt flashback til fulde-ferier med veninder i gymnasietiden :D

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæ - vi arbejde i receptionen i 24 timer og havde så 48 timer fri. En hel del af de 48 timer blev brugt på Topgasten :-)

   Slet