21 februar 2006

Uvasket uldgarn

Grunden til at jeg ved, at uvasket garn ændrer sig efter vask, er, at jeg har strikket af samme garn som den blå tidligere. Dengang var jeg bare så smart, at jeg vaskede garnet først.

Det var sådan set en større operation. Først måtte garnet vindes op i fed, vaskes (i maskine) og hænges ud på snoren til tørre, for derpå igen at blive vundet op i nøgler. Jeg nød virkelig synet af garnet på snoren på en sommerdag, men det var et stort arbejde.

Grunden til at jeg overhovedet gik i gang med den trøje var, at jeg er rigtig dårlig til at måle strikkefasthed. Jeg kan fint tælle, hvor mange masker, der er pr. 10 cm, men antal pinde kan jeg åbenbart ikke finde ud af, for ærmerne på mine selvkomponerede trøjer bliver altid alt for lange.


Så fandt jeg denne bog i min samling:Der er beskrivelser af, hvordan man strikker fra halsen og ned ligegyldigt, hvilken skuldertype man vil have.

I gang kom jeg og blev med det samme enig med mig selv om, at jeg var for doven til at skulle strikke halskant på bagefter. Så jeg strikkede først halskanten og fortsatte så med at lave halsrunding ved hjælp af forkortede rækker. Og det gik faktisk rigtigt godt:


OG ærmerne passer perfekt for det rigtigt smarte ved at strikke på denne måde er, at man kan prøve trøjen undervejs.

3 kommentarer:

 1. Hej Mette,
  Tell me about it! Denne bog måske er min redning? :0) Jeg har svært med at få strikkefasthed til at passe med Cables. Jeg har strikket to strikke prøver -- på pinde 2.75 og pinde 2.5 og kan stadig ikke få antal af pinde til at passe. Jeg vil ikke ned til pinde 2! Garnet er rigtig dejlig.

  SvarSlet
 2. Hej Karen!

  Undskyld det sene svar, men jeg har haft besvær med at komme ind på siden.

  Jeg har målt på min sweater og jeg har en strikkefasthed på 24 riller til 10 cm både på den grønne og den blå. Antal m rammer jeg fint.

  Det betyder jo bare, at trøjen bliver lidt kortere, men det er jo heldigvis uld, så den kan trækkes lidt længere, mens den er våd.

  Hilsen
  Mette

  SvarSlet
 3. Hej Mette,

  Har du en ynglings strikke bog?

  Karen

  SvarSlet