03 august 2008

Feriestrik m.m.

Som rigtigt mange andre er jeg også igang med FLS. Den har ligget stille i et stykke tid, for jeg kan ikke rigtigt blive gode venner med farverne. Hver for sig kan jeg lide dem, men jeg synes måske, at det bliver for rodet med dem alle i et sammensurium. Garnet købte jeg oprindeligt, fordi jeg troede, at farveforløbene var længere. Hm - færdig bliver den nok og så kan den komme med i sommerhuset ligesom alle de andre trøjer, som jeg ikke er helt tilfreds med. Meget godt gået eftersom vi overhovedet ikke har skabe/skuffer/kommoder til tøj i sommerhuset.


Lige inden varmen for alvor satte ind igen, blev jeg grebet at hækledillen og endnu et blomstertørklæde så dagens lys. Farverne på billedet er ikke videre nøjagtige. Tørklædet er mørke- og lyseblåt og der er ikke så stor kontrast mellem farverne, som der ser ud til på billedet. Jeg er vild med det tørklæde. Kommer jeg til at bruge det? Sikkert ikke!


Familien blev endelig lokket med på ferie i Danmark i sidste uge. Ikke den værste uge at vælge til en uges ophold ved Vesterhavet. Onsdag meddelte datteren min pludseligt (igen), at hun altså snart var nødt til at få fat i et strikketøj. Når hun nu ikke kunne have den bærbare mellem hænderne, måtte hun have noget andet. Hæ, hæ, tænkte moderen, hankede op i datteren og drønede til Hjørring. Her viste det sig så "bare", at byens 2 garnforretninger begge havde lukket om onsdagen. Smart!

Nå, men man lader sig da ikke sådan slå ud, når man er ude på en mission, så vi drog bare afsted igen om torsdagen. Der var smeltende varmt inde i byen, men vi fandt dog den ene garnforretning. I et ugeblad var der et hurtigt mønster på et tørklæde strikket på p 7 og det måtte da lige være sagen. I den (lækre) garnforretning havde hun skam også det rigtige garn (fra Onion). Moderen var en besvimelse nær, da hun så prisen, men hva' f....., vi havde jo ferie, så der blev købt både til datter og mor.

Jeg havde bare ikke lige undersøgt, hvad garnet bestod af. Jeg blev så betaget af alle de farver, der var at vælge imellem, at jeg bare købte. Havde jeg kigget efter, havde jeg købt Noro i stedet. Gæt hvorfor:


Faktisk har jeg nået mere end det. Bl.a. er jeg godt igang med tørklædet i moskusgarnet, men der har altså været for varmt til at sidde med moskusuld i de små klamme hænder :-)

4 kommentarer:

 1. En anden gang, så kan man jo købe helt ordinært bomuldsgarn og andre mere eller mindre anvendelige "main stream"-garner i almindelige supermarkeder. :o)
  Prisen er så også en heeeelt anden! Men bestemt brugbart, især til sommerstrikketøj.

  SvarSlet
 2. Hej Bettina

  Så absolut. Og hvis det ikke var fordi, at jeg var så forhippet på at få Datteren Min i gang og noget så overophedet af gåturen i sommervarmen, ville jeg ALDRIG havde kunnet finde på at købe det - og det sker heller ikke igen. Men hva' "af skade osv." :-)

  SvarSlet
 3. Det blomstertørklæde er superflot, det SKAL du da bare gå med!

  SvarSlet
 4. Mange tak Pernille. Og så er det endda faktisk pænere i virkeligheden :-) Jeg håber nu også, at jeg kommer til at bruge det. Lige nu nyder jeg at kigge på det :-)

  SvarSlet