07 juni 2010

Nu var Pinsen jo ikke

den varmeste Pinse i mands minde. Jeg havde heldigvis været forudseende nok til at tage dette sjal med i sommerhuset:

½ prinsesjal1 Det er kæmpestort og dejligt varmt. Farven er nærmest mintgrøn og ikke turkis som på billedet. Da jeg bestilte garnet, troede jeg, at det var turkisblåt, men det var altså meget mere grønt og jeg er ikke vild med farven, men varmen…….

Vel hjemkommet fra sommerhuset blev jeg enig med mig selv om, at det da var på tide at strikke et sjal mere. For en del år siden havde min mor mohairgarn med hjem fra en ferie. Både min mor og min søster har strikket sjal/stola af garnet og nu var/er det så min tur :-).

For endnu flere år siden fandt vi en sjalsopskrift i et ugeblad. Min søster strikkede en hel del sjaler efter opskriften og mønsteret forsvandt på et tidspunkt. Da min søster har strikket så mange gange efter det mønster, kunne hun det udenad, så vi fik lavet en opskrift. Den fandt jeg frem og strikkede en hel aften med 1 tråd på p 3½. Uha, som det blev fint og fnuglet.

Midt nat vågnede jeg så nærmest med svedeture og hjertebanken, for det havde pludselig slået mig, at det jo slet ikke var et fint lille sjal, jeg ville have, men et stort, varm, vamset et af slagsen. Ergo gik jeg næste aften i gang med 2 tråde og p 5. DET bliver godt:

IMG_0507Farven er flaskegrøn ikke lyseblå, som den vel nærmest ser ud på billedet. Nu strikker jeg – når jeg ikke lige strikker på noget af alt det andet – på sjalet og jeg bliver ved til det er kæmpestort ;-)

6 kommentarer:

 1. Mon vi kan være heldige at se det i morgen aften

  SvarSlet
 2. Jeg planlægger at slæbe så meget som muligt med, men jeg er godt nok ved at have gang i meget ;-)

  SvarSlet
 3. Der er INTET, der slår et stort, varmt sjal man kan putte sig i. Jeg vil også snart i gang med endnu et :-)

  SvarSlet
 4. Nemlig Lene - og hvis sommeren fortsætter sådan her, så bliver det godt at have et par store sjaler!

  SvarSlet
 5. Jeg er jo selv igang med sjal nummer to efter samme opskrift som dit første viste sjal. Jeg elsker det mønster og har valgt en udgave der er tyk, vamset og varmt. Det bliver perfekt til vinter.. :-) Det første blevt et lille let og fint et af slagsen, men dette skal varme mine skuldre og hele resten af kroppen, næsten som et slag.

  Jeg glæder mig til at se dit sjal når det bliver færdigt.

  SvarSlet
 6. Hej Henriette - det er også et rigtigt dejligt mønster. Både som stor og vamset og lille og fint. Jeg nød virkelig at pakke mig ind i det i Pinsen :-) Glæder mig også til at se dit!

  SvarSlet