28 december 2014

Først og fremmest

et lidt forsinket Glædelig Jul til alle.

Hos os startede julen for alvor d. 21. december, hvor mine forældre og søster ankom. Deres ankomst varsler altid spil og hygge, men det vigtigste er dog næsten, at mine forældre står meget tidligt op, så når vi andre kommer op, er der lys og liv i stuen. Skønt!

Juledagene skulle jo have været brugt til strik på Velfærdsmodellen, men i stedet kom jeg lige i tanke om lidt sidste-øjebliks-julegaver.

Min farveglade køkkenskriver nevø måtte bare have disse:

IMG_0405

Flotte på den virkeligt røde dug ikke? Farverne er meget klarere i virkeligheden. Faktisk blev de så flotte, at jeg næsten havde svært ved at give dem væk ;-)

Hans bror og far skulle ikke snydes, så til dem blev disse hurtigt lavet:

IMG_0413

Ikke nisserne – de er kun med for hyggens skyld. 2 stk. hæklede butterflies til hver. Igen yder billedet dem slet ikke fuld retfærdighed.

Nu er mine forældre og min søster rejst igen. Mellemste er på vej retur til Aarhus. Tilbage er så “kun” yngste og ældste samt ældstes kæreste. Langsomt bliver der stille i huset. De juledage går altså alt, alt for hurtigt.

Det hjælper ikke noget at pive, så i stedet vil jeg give mig til at pelse juletræet. Når først gæsterne begynder at rejse, får jeg en overvældende trang til at pakke julen ned, så sådan bliver det også i år.

Rigtig god søndag.

14 kommentarer:

 1. Uhhhhh, det lyder totalt hyggeligt, unger på besøg er altid godt.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge - det er det nemlig :-) Der er gang i den, når de er her!

   Slet
 2. Tak i lige måde og glædelig bagjul :-) Har du en opskrift til de grydelapper, jeg vil nemlig gerne hækle nogen til datterens fødselsdag i januar?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene - tak :-) Opskriften ligger her:

   http://alipyper.com/2013/06/18/free-vintage-crochet-climbing-trellis-hexagon-pot-holder-pattern/

   Men send mig evt. lige en mail på mette @ grundsoe.dk (uden mellemrum)

   Slet
 3. Hvor er det godt at høre, I har haft en dejlig jul. Man går aldrig helt galt i byen med hjemmelavede gaver, når man ikke nænner at give dem væk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone - det er dejligt at give gaver, der bliver modtaget med glæde. Min nevø var nu noget skuffet over, at han ikke også fik butterflies, så det er ikke umuligt, at jeg må lave til ham også :-)

   Slet
 4. Flittig... Jeg venter lige til 1. juledag, men så pakkes der ned til valsetonerne fra tv'et!
  Glædelig bagjul til dig og dine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne - jeg elsker Nytårskoncerten. Som helt ung boede jeg 1 år i Wien, så jeg er klar foran fjernsynet, når koncerten starter :-)

   Slet
 5. Hej Mette - det lyder til I har haft en super hyggelig jul , og sikke fine ting du lige fik kreeret :o) . Her overlever julepynten lidt længere - jeg nyder virkelig at kunne slappe af, og trækker julen så længe som overhovedet muligt. (dog ikke til påske ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mona - her starter julen 1. søndag i advent, så jeg er klar til at pakke væk. Nu sidder jeg og nyder, at min stue ligner sig selv (men jeg savner lysene)

   Slet
 6. Det er skønt med huset fuldt til jul. Og sikke gaver, du fik lavet.
  Mine sidste gæster rejste i går, så nu er her stille. Om lidt tænder jeg juletræet for sidste gang, mens det bliver lyst uden for, og så er det vist slut med årets jul. Den var nu dejlig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva - ja uha, som det skal nydes, når der er fuldt hus. Lidt trist når julen er forbi, men....

   Slet
 7. Altså, Mette - det er da også de fineste grydelapper, jeg har set længe, mon du vil afsløre, hvor opskriften er fra? Og en hæklet butterfly hører jo til i enhver mands garderobe, dét er klart ;-)
  Julen bliver også pakket væk her i dag, desværre bliver der først frokost den 2. januar, men så vil jeg også glæde mig til at give Lillefrø hendes julegaver. Det er utroligt så stille der kan blive bagefter sådan nogle dejlige dage - jeg håber du vænner dig hurtigt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene - tak :-) Opskriften findes her:

   http://alipyper.com/2013/06/18/free-vintage-crochet-climbing-trellis-hexagon-pot-holder-pattern/

   Må da indrømme, at jeg ikke glæder mig overvældende til weekenden, hvor de sidste gæster rejser. Det er nu rart med ungerne hjemme, MEN det bliver nok også rart at finde hverdagen igen.

   Slet