04 december 2014

Strikkefasthed

er en finurlig størrelse her. Normalt rammer jeg ret nemt strikkefastheden i opskrifter. Strikker åbenbart hverken videre løst eller videre fast. Når det drejer sig om strømper, er det en helt anden sag.

I gamle dage - før Magic Loop - var det et problem, at jeg strikker ret fast, når jeg strikker strømper. Godt for strømperne, for de holder efter sigende bedre, når de er strikket fast, men ikke for hænderne.

Så kom Magic Loop og jeg strikkede stadig fast, men med ML var det ikke så hårdt for hænderne. Hvis jeg strikker ærmer med ML, strikker jeg ikke stramt.

Så kom de firkantede strikkepinde, som skulle være ekstra gode for hænderne. Juhu tænkte jeg og investerede straks i en rundpind. Starten gik på en strømpe og da jeg var næsten færdig med den, bemærkede jeg, at den faktisk var løsere i betrækket, end mine strømper plejer at være.

Strømper er mit tag-med strikketøj, så der kan godt gå lidt tid imellem, at der bliver strikket på dem, men strømpe nr. 2 er godt undervejs og så var det, at jeg kom til at se/føle nærmere på den:Forskellen er ikke videre tydelig her, men den er ret stor!?! Man må vel sige, at mine hænder er fløjtende ligeglade med, hvilke pinde jeg bruger. De insisterer på fast strikkede strømper!

6 kommentarer:

 1. Jeg har aldrig prøvet de firkantede pinde.. men har hørt anprisningerne!
  Jeg synes min strikkefasthed afhænger meget af hvor stort et arbejde jeg sidder med... jo mindre, jo mere anspændt og stramt! Store sjaler er mere løse idet , der er plads til maskerne!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne - jeg mærker ikke den store forskel på de firkantede og runde, men jeg kan godt se argumenterne. Kan da godt være, at du har ret i, at strikkefastheden afhænger af størrelsen på strikketøjet.

   Slet
 2. Ja, jeg har ikke ændret strikkefasthed med de firkantede, men det var så almindelige strømpepinde ;-) Men strikkefasthed kan nu godt variere lidt besynderligt indimellem - også hos de helt garvede ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene - ja, jeg endte så også med ikke at ændre strikkefasthed :-)

   Slet
 3. Og jeg må erkende at alt strømpegarn åbenbart ikke har samme strikkefasthed (og nej jeg lavede ikke strikkeprøve ;-) SÅ nu får de unge mennesker strømper, der er løst strikket skønt de er strikket på de gamle strikkepinde, men jeg skal vist lære det der magic loop :-) Håber vi ses på tirsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene - jeg tror, at alle er glade for at modtage strikkede strømper :-) Du må helt sikkert have lært Magic Loop. Det er langt nemmere (når først det sidder i fingrene).

   Slet