04 januar 2015

Nytårsforsætter

er jeg ikke den store forbruger af. Denne gang er der dog et enkelt, der presser sig på. I 2015 vil jeg blive bedre til at vise færdige ting. Der ligger en del billeder på min computer af færdigt strik, som bare ikke har fundet vej til bloggen – det bliver bedre i 2015!

Nytåret blev fejret stille og roligt i godt selskab. Så stille og roligt, at jeg sad klar til Nytårskoncerten kl. 12.15. I mine unge dage boede jeg et år i Wien, så Nytårskoncerten er et absolut must. Det har det nu altid været, for det var/er en tradition hos mine forældre.

I går rejste de sidste gæster. Ældste + kæreste og yngste drog afsted i samlet flok. Mor her vinkede glad farvel og gik så ind og kneb en tåre (hvilket meget sjældent sker). Nøj, hvor var huset bare blevet stille. Men hvor er der også meget godt at sige om hverdagen, så når jeg lige har vænnet mig til stilheden, så er det helt fint.

Der er ikke blevet strikket overvældende meget i julen, så lad mig da starte 2015 med en ommer:

IMG_0424

Efter at have set en masse lækre Høstjakker, måtte jeg også eje en, men jeg er ikke til åbne cardigans. Der skal knapper i (som jeg sjældent knapper op), så med hovedet under armen, kastede jeg mig ud i det. Man skulle tro, at jeg havde lært, at den ikke går, men….

Nå, i hvert fald skal den trævles op. I stedet slog jeg op til en Marthe jakke look-a-like. Den er snart færdig og jeg tror, at den bliver fin! Her har jeg så også forsøgt at tænke mig om undervejs ;-)

God søndag.

12 kommentarer:

 1. Ja, stilheden er nærmest larmende lige efter alle har forladt huset! Men hverdage med plads til egne planer er nu ikke at foragte... Det er mere den bratte overgang!
  Nytårskoncerten er også en ting jeg har med hjemme fra.. Siden besøgte mine forældre Wien og var begejstret for de smukke slotte.
  He he... nå, du prøver også at skifte stil en gang i mellem... Jeg tror, vi har en grundliggende "smag" og må bygge op derfra... selvom man kan blive træt af sig selv og forsøger noget alternativt... Og piller op!!!
  God strikkefornøjelse med Marthe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne - du har helt ret. Det er overgangen. Den der mangler på puslen rundt omkring i huset. Men hverdagen i fred og ro er altså også dejlig :-)

   Ja, det er jo nok ikke sidste gang, der skal pilles op ;-)

   Slet
 2. Høstjakken har jeg ikke strikket. Men jeg har en Marthe jakke og det er bare det bedste stykke strik jeg har ejet længe. Og jeg skal helt sikkert have en her til foråret, i en anden farve

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Merete - godt at høre. Jeg er klar til at få placeret knaphuller. Så mangler kun montering :-(

   Slet
 3. Det hjælper ofte - altså dét med at tænke, Mette ;-) Det er overgangene, der er svære ikke? Og så må man gerne fælde en tåre - så bliver der ligesom lidt luft igen :-) Rigtig godt nytår :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene - men det kan også være noget farligt noget med den tænken ;-) Jo, lige da jeg vendte mig om og gik ind i huset, blev jeg virkelig ramt af stilheden. Underligt, som man kan mærke den.

   Slet
 4. Rigtig godt Nytår, og pøj pøj med at få pillet op og strikket nyt

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone - tak. Garnet er næsten på vej i vaskemaskinen og så klar til en ny tur :-)

   Slet
 5. Rigtig godt nytår til dig. Hvad med en høstjakke med lynlås ? det kunne måske øge brugsværdien lidt ..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mona - tak. Lynlås er en god ide, men jeg har aldrig prøvet at sy en i strik. Gys ;-) Har overvejet I-cord med lukning. Tror, at det kan blive rigtigt fint.

   Slet
 6. Godt Nytår. Det store, tunge jakker dur heller ikke til mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan simpelten ikke med åbentstående trøjer. De flabber altid de mærkeligste steder hen og jeg fryser ;—)

   Slet