03 februar 2008

Ca. 1000 masker

lykkedes det mig at få slået op inden for en uge. Et kort øjeblik blev jeg helt svimmel bare ved at skrive det! Først blev de mange hundrede masker til det mislykkede Garnstudio forsøg slået op for straks at blive trævlet op igen.

Så blev jeg enig med mig selv om, at jeg faktisk havde/har stor lyst til at strikke "Rød" fra Marianne Isagers bog Japan. Men, men, men strik med 16 dunter - jeg bliver svimmel igen! Så slog jeg da bare det samlede antal (mange, rigtigt mange) masker op og lod striberne løbe modsat. Det gik heller ikke for striberne blev alt for smalle. Trævle, trævle op igen.
Dernæst kom jeg i tanke om Marianne Isagers "Sukkertrøje", smed Kauni garnet tilbage på lageret i kælderen, fandt i stedet råhvid shetlandsuld fra BC Garn frem OG slog rigtigt mange masker op igen. Strikkeprøve? Glem det, jeg gad ikke og jeg skal såmænd nok komme til at fortryde det på et tidspunkt, men den tid den sorg.

Jeg har et pænt stort lager af shetlandsuld fra BC Garn. Det er ikke en blød og lækker uld (slet ikke så længe den er uvasket), men den er meget, meget slidstærk og jeg er rimeligt hårdhudet, så jeg kan sagtens have bare arme i trøjer strikket i shetlandsulden. Det eneste sted jeg ikke er hårdhudet, er på mine "strikkefingre". Jeg køber shetlandsulden på cones og jeg har før vasket den, inden jeg er begyndt at strikke med den, men denne gang har jeg været for doven, så sådan ser mine fingre ud lige nu - efter 2 timers strikning:


Hm, den hånd ser da lidt sær ud, men af hensyn til lyset er vinklen lidt underlig. Og så får billedet mig da til at tænke på en film, vi så i skolebio som børn. "The crawling Hand" - en løssluppen hånd, der begik mord til højre og venstre - jeg havde mareridt i måneder efter!


Og så blev hue nr. 2 da forøvrigt færdig til tiden. Men Laila - jeg strikker aldrig en hue på en 40 cm rundpind igen. Næste gang går jeg først i gang, når jeg har fundet 2 stk. rundpinde i passende tykkelse. Mine fingre, underarme og nakke var helt i krampe.

5 kommentarer:

 1. Ouch 16 dunter, det er nok til at skræmme mig langt væk. Sukkertrøjen er en klassiker.
  Ahhhhmmmm uvasket shetlandsuld ser da ikke så behagelig ud at strikke med.

  SvarSlet
 2. Jeg strikker lige nu Kinajakken fra Kastaniestrik i BC Garn's shetlandsuld, og jo, mig og mine fingre glæder sig til at få det af pindene igen.

  Rart at læse at det vinder ved vask, pyha!

  Hilsner, Tineke

  SvarSlet
 3. Hej Tineke

  Det vinder helt sikkert ved vask - bliver både blødere og pænere. Det er meget skønnere at strikke af, hvis det bliver vasket inden, men jeg havde ikke lige tid og tålmodighed til at vinde i fed, vaske, tørre og vinde i nøgler ;-)

  Hilsen
  Mette

  SvarSlet
 4. Hej Ulla!

  Nemlig - 16 dunter. Jeg bliver helt svag i knæene ved tanken om, hvilket rod det kunne ende i!

  Shetlandsulden er nærmest "sprød" at strikke med uvasket. Det kan sagtens lade sig gøre, hvis det ikke var fordi, at det ret hurtigt slider helt hul på fingrene. Det går helt fint, når jeg har plastre på ;-)

  Hilsen
  Mette

  SvarSlet
 5. Sä håber jeg at du finder de rigtige pinde frem til næste forsøg. Jeg strikker ogsä halskanter og ærmer pä to rundpinde....aldrig mere 40 cm's pinde til mine hænder.

  Laila i Schweiz

  SvarSlet