29 maj 2015

Afmæli

har været færdig et stykke tid.

Allerede sidste år forelskede jeg mig i den, da en veninde gik i gang med at strikke den til sin søn, men jeg er ikke vild med at strikke i Lopi/Let Lopi, så den blev droppet.

Det faldt mig ikke ind, at den kunne strikkes i 2 tråde Blackhill højlandsuld, før jeg så Liselottes udgave. Så blev der til gengæld også fundet garn frem.


Fakta:

 • Mønster: Afmæli fra Istex
 • Garn: 450 gr. Blackhill højlandsuld
 • Pind: 4½ mm
 • Ændringer: Lidt. Jeg har valgt at tage borten forneden fra en af de andre variationer af Afmæli, da jeg gerne ville have kanterne i samme farve som kroppen. For at få trøjen længere bagpå har jeg strikket forkortede rækker på ryggen - inspireret af andre islandske trøjer.
 • Hit or sh*t: Mon ikke den bliver et hit. Den er ikke taget i brug endnu, men hvis det her vejr fortsætter, så ender den vel som en sommertrøje!

Og så er det ikke længere muligt at bruge Windows Live Writer. Det ser heller ikke ud til, at det bliver muligt indenfor den nærmeste fremtid. Øv. Det er ikke helt det samme at skrive i Blogger!

P.S. Har haft min helt egen personlige IT-mand på sagen og han har sendt mig et tweet, hvor der står, at Google og Microsoft arbejder sammen på at finde en hurtig løsning. Der krydses fingre.

Rigtig god weekend.

16 kommentarer:

 1. Den er rigtig flot. Jeg vil også foretrække det garn i stedet for det andet.
  Jeg blogger altid fra blogger, har aldrig prøvet andet. Mine evner rækker ikke så langt i den retning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej! - tak. Lopi bliver blødere i vask, men jeg bryder mig stadig ikke om det, så det var herligt at finde ud af, at jeg da bare kunne bruge ulden!

   WLW er meget nemmere at bruge end Blogger, men det er åbenbart slut nu :-(

   Slet
 2. Lækker trøje... Den er da meget passende til dagens vejr!!!
  Jeg skal da lige studere min bog med islandsk strik igen...
  Jeg elsker deres mønstre ... men IKKE deres garn!
  Jeg har aldrig brugt WLW... kun blogger. Ja, der er begrænsninger, men jeg har lært at leve med em... Skriver på Ipad, når jeg er på tur og det er da ikke bedre...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne - helt enig. Jeg elsker også mønstrene, men Lopi'en!

   Har lige fået besked fra ældste om, at der arbejdes på en løsning for WLW. Skulle den komme, skulle du prøve det. Det er SÅ meget nemmere end blogger.

   Slet
 3. Uh, det er lækre farver.

  SvarSlet
 4. Hvor er den fin. Jeg synes den sarte blå klæder trøjen rigtig godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Britt - tak :-) Det er ikke helt nemt at vælge, når man står der med alle sine rester!

   Slet
 5. Smuk trøje og jeg er vild med den bort forneden.
  Og så blev jeg da helt glad ved din opdatering, jeg håber på genoplivning af WLW :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene - tak :-) Ældeste plejer at have styr på det, så det satser jeg også på, at han har denne gang. Noget bøvlet at bruge Blogger.

   Slet
 6. Hvor er den smuk, det er nogle fine farver og borten forneden er en supergod løsning, der spiller fint sammen med bærestykket.
  Jeg elsker Lett-Lopi garnet, men havde heller ikke tænkt på, at man kunne bruge 2 tråde højlandsuld i stedet. Rart med nogle flere muligheder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej - godt at vi er forskellige. Jeg strikkede jo i Lopi til min nevø og han elsker den trøje :-)

   Jeg er også glad for borten. Ville helst undgå kant i anden farve, så.... :-)

   Slet
 7. Hvor er den blevet flot Mette - smuk farvesammensætning :-) Tyder på det bliver sommertrøjen - mit udetermometer stod på 8 grader her til morgen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene - tak. 8 gr.?!? Her er der også hundekoldt, så det hjemmestrikkede bliver da brugt ;-)

   Slet
 8. Kære Mette, den er bare super flot og dejlige farver...jeg er heller ikke til de kradse uldgarner - god ide med højlandsulden....og skynd dig at bruge den, for sommeren er på vej..jubii....
  Hmm...kender slet ikke til det du taler om, jeg bruger oftest bare blogger på IPaden...måske vi må få et kursus med dig :-) god weekend :-)

  SvarSlet
 9. Hold da lige fast, hvor er den trøje flot. Super flotte farver :)

  SvarSlet